Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Pertas DV apspriežas

Atkārtoti ievēl līdzšinējo priekšnieku un valdi

Laikraksts Latvietis Nr. 494, 2018. g. 26. febr.
Jānis Purvinskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

Pertas DV nodaļas 2018. g. valde un pilnsapulces dalībnieki. FOTO Jānis Purvinskis.

DV Pertas nodaļa savu gadskārtējo biedru pilnsapulci rīko februāra sākuma. Tā nu arī šogad, svētdien, 11. februārī, plkst.13.00. Pertas Daugavas vanagi un vanadzes bija sanākuši noklausīties, kas mūsu nodaļā pagājušā gadā noticis un ko darīt šajā – 2018. gadā; kuri plāni ir izdevušies un pie kuriem vēl jāpiestrādā. Pilnsapulce dod biedriem iespēju apspriesties un dot valdei virzienu nākotnes darbam.

Tā kā pilnsapulcei ir vajadzīgs, lai ierastos vismaz puse no biedriem, bijām nogaidījuši nepieciešamo laiku, lai ar ieradušos lēmumu varētu sapulci noturēt. Valdes priekšnieks Ilmārs Rudaks atklāja sapulci ar klusuma brīdi, atceroties tos mūsu nodaļas biedrus, kuri pagājušā gadā no nodaļas aizgājuši mūžībā. Tādi mums bija divi – Imants Gūtmanis un Andris Vārpiņš. Pēc klusuma brīža nodziedājām vanagu dziesmas pirmo un pēdējo pantu.

Pertas nodaļas priekšnieks pateicās 2017. g. valdei par labo darbu un labo sastrādāšanos pagājušā gadā. Jo sevišķu pateicību viņš izteica mūsu nodaļas vanadžu kopas vanadzēm par viņu nenogurstošo labo darbu mūsu nodaļas labā, bez kura mēs nespētu sasniegt mūsu mērķus. Ar to tad pagājušā gada valde beidza darboties, un biedriem nu bija jāievēl pilnsapulces vadītājs. Tāds radās Jāņa Vucēna personā un par sekretāru nosauca Jāni Purvinski. Ar to tad sapulces darbs varēja sākties.

Pēc nodaļas priekšnieka, Daugavas vanadžu vadītājas, revīzijas komisijas un Pertas Latviešu Centra pārstāvju ziņojumu pieņemšanas bija jāpieņem nākamā gada budžeta projekts. Kasiere pie tā bija daudz strādājusi un mums deva dažus paskaidrojumus par atsevišķiem posteņiem. Viņa bija sabalansējusi Ienākumus un Izdevumus, un tādu budžetu pilnsapulce arī pieņēma.

Beidzot pienāca laiks vēlēt nodaļas priekšnieku un valdi. Tā kā latviešu kopiena Pertā ar katru gadu arvien vairāk saplok, esam laimīgi, ka varam mūsu organizāciju darbiniekus vēl vispār atrast. Tie paši jau to vezumu vien velk, un nekādi jauni darītāji nerodas. Tā arī šoreiz ievēlējām Ilmāru Rudaku par nodaļas priekšnieku un iepriekšējo 2017. g. valdi ievēlējām, lai turpina iesākto darbu tālāk.

Mūsu nodaļas galvenais mērķis ir bijis un paliek pēc iespējas vairāk palīdzības dot mūsu leģionāriem Latvijā, sekot DV Centrālās valdes darbam un Latvijā atbalstīt jaunatnes vanadzēnu audzināšanu patriotiskā garā. Atbalstam arī trūkumos nonākušos bērnus un Okupācijas muzeja attīstību. To visu varam darīt tikai par tik, par cik mūsu finanses atļauj.

Vēl deleģējām mūsu valdes priekšsēdi Ilmāru Rudaku pārstāvēt mūsu nodaļu DV delegātu sanāksmē martā, Adelaidē un Olgu Pelšu pārstāvēt mūsu vanadzes viņu sanāksmē.

Šogad bija vairāki lēmumi sakarā ar valdības likumu pārskatiem, kuri skars arī mūsu nodaļu un mūsu Latviešu Centru. Tā arī iecēlām savus direktorus, Centra paju turētāju un garantējām Centra uzturēšanu.

Pēc sēdes slēgšanas vēl pamielojāmies pie vieglām pusdienām, kuras šogad bija sagādājusi nodaļas valde no tuvējās ēdnīcas, bet Viktors Mazalevskis gādāja, lai neviens nepaģībst no slāpēm.

Ļoti spilgti parādās šaubas par, cik ilgi mēs vēl varēsim pastāvēt? Mūsu atbilde ir – kamēr vēl kādi būs, kuri būs gatavi strādāt sabiedrības un Latvijas labā, tikmēr mūsu nodaļa pastāvēs un varēs arī sniegt palīdzīgu roku tur, kur nu tā būs vajadzīga; kad darītāju pietrūks, tad slēgsim durvis ciet un arī paši pievienosimies tiem pulkiem tur aiz zvaigznēm. Tagad, paldies darītājiem un uz redzīti nākamajā pilnsapulcē 2019. gadā!

Jānis Purvinskis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com