Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Informācijas izplatīšana un sazināšanas mūsdienu pasaulē...

un tās pieaugošā nozīme latviešu sabiedrībā

Laikraksts Latvietis Nr. 491, 2018. g. 25. janv.
Kristīne Saulīte -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LAAJ

SIF150

No kreisās: Linda Mežviete, Kristīne Saulīte un Liene Jēkabsone. Uzņemts tikšanās reizē Latvijā 2017. gada oktobrī. FOTO no Kristīnes Saulītes personīgā arhīva.

Katrai organizācijai ik pa laikam ir jāspēj kritiski apskatīties un izvērtēt savu darbību... vai tas, ko darām joprojām ir aktuāls? Tāpat, vai tas, kā sazināmies un informējam spēj uzrunāt visplašāko auditoriju?

Ar šādām pārdomām 2015. gada pašās pirmajās dienās savu darbību iesāka LAAJ prezidijs Melburnā. Ātri vien domas pārgāja uz darbiem, izveidojot un izsūtot vairākas aptaujas par to, ko Austrālijas latviešu sabiedrība vēlas uzzināt, atbalstīt un līdzdarboties, kā arī – kāds ir šī brīža vispiemērotākais saziņas veids.

Balstoties uz ienākušajām atsauksmēm, kuru bija pārsteidzoši daudz, sapratām, ka ir jāķeras klāt pie jaunas, laikmetīgas, viegli pieejamas, ērti lietojamas, ar informāciju gan latviešu, gan arī angļu valodās mājas lapas.

Mājas lapas mērķis – informēt un iesaistīt visplašāko ļaužu loku, kuri jūtas piederīgi latvietībai, interesējas par Latviju, kuriem ir saistība un interese par latviešu izglītību, kultūru un sabiedrisko dzīvi Austrālijā un Jaunzēlandē.

Tā, lielāko daļu no 2015. gada pavadījām, plānojot, būvējot, ievietojot pastāvīgo informāciju, tulkojot un pārbaudot jauno lapu. Tā pašā gada 17. novembrī, dienu pirms Latvijas Valsts svētkiem, lapa devās pasaulē pie visiem, kas to vēlējās skatīt un lasīt.

Ir bezgala liels gandarījums, ka pēc trīs gadu darba redzam, ka patiesi esam spējuši uzrunāt tik daudz tautiešus un ne vien tikai Austrālijā, bet visā plašajā pasaulē. 18% no mūsu lasītājiem ir Latvijā! Redzam, ka mājas lapa ir kļuvusi par centrālu kontaktpunktu un, tālāk daloties ar informāciju sociālajos, tīklos esam uzrunājuši līdz šim vēl nesasniegtu tautiešu grupu – vecumā no 25 līdz 65 gadiem, pus latviešus un arī lielu grupu tādus tautiešus, kuru latviešu valodas zināšanas ir ļoti vājas, tamdēļ informācija angļu valodā ir īpaši aktuāla. Mājas lapa ir patiesi devusi iespēju atgūt saites ar latvietību un pastiprinātu interesi par Latviju. Lapas lietotāju skaits turpina pieaugt; tā 2016. gadā tas bija 15 170, bet pagājušajā gadā jau 17 148! Savukārt lapu pērnajā gadā apskatīja 56 747 cilvēki.

Tomēr, šis projektus nekad nebūtu izdevies bez liela darba un krietna finansiālā atbalsta.

Esam ļoti pateicīga, ka spējām atrast izcilu atbalstu, sadarbības partneri – Sabiedrības Integrācijas fondu Latvijā, ar kuru esam iesākuši jau savu ceturto darba gadu. Tomēr, kā zināms, ka partnerība, jo īpaši ar valsts institūcijām nāk ar iespaidīgām birokrātiskām likmēm, kuras drošu varu teikt, ka bez SIF darbinieču atbalsta būtu bijušas neizprotamas un neizpildāmas.

Vislielākā pateicība par atbalstu, pacietību un sapratni pienākas Lindai Mežvietei un Lienei Jēkabsonei no Sabiedrības Integrācijas Fonda, bez kuru palīdzības šis projekts diez' vai būtu tapis.

Paldies visiem lapas apmeklētājiem, atbalstītājiem un arī veidotājiem. Tikai kopīgi strādājot, varam veikt krietnus darbus.

Novēlam jaunam LAAJ prezidijam Sidnejā ne vien turpināt iesākto darbu, bet to veidot un mainīt laikiem līdzi.

Ar patiesu cieņu

Kristīne Saulīte
LAAJ priekšsēde (2015.- 2017.)



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com