Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ar diviem koncertiem Rīgā sākas „BALSIS“ 31!

Bezmaksas koncerts Mazajā Ģildē

Laikraksts Latvietis Nr. 490, 2018. g. 12. janv.
Ints Teterovskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

2017. gadā vairāk kā citos Jauniešu koris BALSIS sajuta, ka ne tikai DAUDZAS BALSIS, DOMA VIENA, bet arī cik laba sajūta ir sadarboties kolosālu ideju realizēšanā ar īstajiem cilvēkiem. 30. jubilejas sezona bija kolorīta, svaiga un iedvesmojoša ikvienam no BALSĪM.

PALDIES esošajām un vecajām BALSĪM, sadarbības partneriem un domubiedriem, kas rada un dara, lai realizētos. Un klausītājiem Rīgā, Liepājā, Īlē, Lindē, Viesītē, Ropažos, Dobelē, Salaspilī, Ogrē, Indrā, Vecumniekos, Daugmalē, Daugavpilī, Igaunijā, Slovēnijā, Zviedrijā, Ķīnā ..

#BALSIS31 sāksies ar koncertiem 6. janvārī VEF Kultūras pilī, 18. janvārī Mazajā Ģildē.

6. janvārī Jauniešu koris BALSIS dziedāja atjaunotās VEF Kultūras pils koncertuzvedumā Saules mūžu Latvijai, kas jaunajās telpās bija viens no Latvijas simtgades atklāšanas projektiem. Koncertuzvedums tiek veidots kā mūsu tautas stāsts, izstāstīts caur valsts vienaudžu – Latvijas simtgadnieku dzīvesstāstiem. Režisore Inga Tropa savstarpēji integrējusi video fragmentus ar Latvijas simtgadnieku stāstiem, Latvijas dabas ainavām un tautā zināmus skaņdarbus, tā, ka tie, dramaturģiski papildinot viens otru, izveido vienotu tautas likteņstāstu.

Repertuārs, ko veidojuši koncertuzveduma producents Aldis Lazdiņš, Jauniešu kora BALSIS mākslinieciskais vadītājs, diriģents Ints Teterovskis un mūziķis Artūrs Uškāns, atklāj ideju par to, ka šis gads ir simboliska ceļa zīme, kas vienlaikus liek atskatīties uz pagātni un domāt par mūsu nākotni.

Programmā iekļautas gan latviešu tautasdziesmu apdares mūsdienīgās aranžijās, gan latviešu komponistu darbi, kas nu jau kļuvuši par klasiku, piemēram, R. Paula Atziedi, dvēsele! jauktā kora, solistu un maestro Raimonda Paula izpildījumā. Īpašs pārsteigums būs tieši šim notikumam komponēti jaundarbi. VEF kultūras pilī pirmo reizi izskanēs Mārtiņa Brauna orķestrim un jauktajam korim komponētais skaņdarbs Kā putni dzied! Koncerta tiešraide LMT Straume vietnē straume.lmt.lv.

18. janvārī plkst. 19.00 BALSIS un ASV koris CENTRE CHORALE satiksies koncertā Mazajā Ģildē. Telpu piepildīs Baltijas valstu komponistu skaņdarbi un mūzika no Amerikas Savienotajām Valstīm - korāļi, folk, pop, garīgā mūzika, Amerikas pamatiedzīvotāju un tautas mūzika. Ieeja bez maksas.

Būs pārsteigumi arī šajā sezonā, jo turpinot ir jāattīstās! Aicinām ikvienu sekot mūsu aktivitātēm un jaunajiem projektiem balsis.lv

Ints Teterovskis
Jauniešu kora BALSIS mākslinieciskais vadītājs



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com