Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Par „Dzintariem“

Gadskārtējā pilnsapulce

Laikraksts Latvietis Nr. 487, 2017. g. 15. dec.
Zinta Ozoliņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Dzintari

Ir pagājis gads kopš Latviskās izglītības veicināšanas kooperatīvā sabiedrība (LIVKS) 2016. g. pilnsapulcē apstiprināja jauno valdi: Lilita Daenke, Zinta Ozoliņa, Kārlis Rolavs, Andra Rone, Ilze Švarca, Andris Švolmanis janvārī arī Kalvis Jaunalksnis. Valdes darbu vēl veicināja līdzstrādnieki Anne Audette un Richards Šmits.

Neskatoties uz to, ka valde dzīvo trīs atsevišķās pilsētās, pēdējos 12 mēnešos tā ir apņēmīgi un mērķtiecīgi darbojusies Dzintaru labad. Ir noturētas vairākas sēdes un pārrunas. Valde vienojās, kā ir jāpiestrādā pie tā, lai Dzintari tiek iespējami bieži izmantoti, jo tikai tā varēs turpināt īstenot LIVKS mērķus, kas ir – atbalstīt jauniešu latvisko izglītību. Tā sākas Dzintaru uzpošana. Lielas vēlmes ir kādreiz uzbūvēt ēku, kur varētu apmesties pasākuma vadītāji vai skolotāji un Annas Ziedares Vasaras vidusskolas ārzemju viesi, kam šobrīd nevarot piedāvāt piemērotas, ērtas un glītas telpas.

Ārpus administratīvām un oficiālām atbildībām, ir veikti vairāki projekti, starp citu: ēdamzāles grīdas pārkrāsošana, jaunu aizkaru iegāde augšējām telpām, veco saplīstošo ūdens notekcauruļu atvietošana, augšējo guļamtelpu inženiera inspekcija un remontdarbu sākums, zālāja uzlabošana un stādu atjaunošana, mājaslapas sagatavošana; ēku ārējo sienu krāsošana un īrnieku aptauja, lai apzinātu, kas viņu acīs būtu vēlams. Priekšā ir vēl daudz darba, jo daži remonti prasa plānotu pieeju un laiku. Tomēr, varam būt gandarīti, ka valdei ir ļoti pozitīva nostāja par Dzintariem un tās nākotni. Visi veiksmīgi sadarbojas, internets ļauj veikli sazināties, un starp locekļiem ir pieredze vairākos laukos.

Jāpiemin arī darbs, ko veicis Richards Šmits, revidējot paju īpašnieku sarakstu, un Valdis Zvaigzne, kas ir uzņēmies lielo darbu padarīt zālāju par koptu un pievilcīgu laukumu. Milzīgā pateicība abiem, jo ne viens, ne otrs darbs nav vienkāršs.

Ar nožēlu jāziņo, ka ilggadīgais valdes loceklis Andris Švolmanis, pēc desmit valdē nostrādātajiem gadiem, ir nolēmis turpmāk nekandidēt. Izsakām viņam sirsnīgu pateicību par ziedotām stundām, par humoru, pacietību un apņēmību. Bez šaubām, ir daudz citas lietas, kam Andris nodosies pilnā sparā, un mēs viņam novēlam visu labāko.

Pilnsapulces laikā izdevās noskaidrot jautājumus, kas saistās ar pajām un paju īpašniekiem. Sirsnīga pateicība LIVKS biedriem, kas savas pajas ir atvēlējuši Dzintariem, laipni lūdzam arī citiem, kas vēlas šādā veidā atbalstīt mūsu darbību, to izdarīt. Ja nesaņēmāt informāciju par pilnsapulci un pajām, lūdzu izmantojiet epastu: info@dzintari.com.au, lai pieprasītu Transfer of Shares formu, paziņot adrešu maiņu vai noskaidrot jautājumus, kas skar jūsu ģimeni, it sevišķi, ja būtu kāda mirušā mantojums kārtojams.

Vēlam visiem Dzintaru lietotājiem un atbalstītājiem gaišus un saulainus Ziemassvētkus un Vasaras vidusskolniekiem – janvārī labu laiku un sekmes mācībās.

Zinta Ozoliņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com