Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Oktoberfest ar „Kaķēniem“

Svinēšana Daugavas Vanagu mītnē Melburnā

Laikraksts Latvietis Nr. 487, 2017. g. 15. dec.
Jānis Kārkliņš -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

Sestdiena, 28. oktobris, Melburnas latviešu sabiedrībā bija ļoti aizņemta sestdiena. Bez Melburnas Latviešu vidusskolas un MLB pamatskolas Daugava stundām, kas notiek katru sestdienu, sēdēm un teātra mēģinājumam notika arī Latviešu Savstarpējās Palīdzības Biedrības Latviešu Ciema pilnsapulce un vīru kora Veseris koncerts. Tie, kuriem ar to vien vēl nepietika, varēja vakarā aizbraukt uz Daugavas Vanagu mītni, lai piedalītos jau tagad gadskārtējā Oktoberfest vakarā. Šo iespēju turpināt svinēt bija izmantojuši vairāk nekā 70 tautieši kā no Melburnas, tā no Adelaides. Vakaru rīkoja Daugavas Vanagu Melburnas nodaļas jaunatnes daļas vadītāja Daina Jefimova sadarbībā ar Krodziņa vakara vadītāju un tās sirdi un dvēseli Juri Vīksni un muzikālos priekšnesumus sniedza Adelaides muzikālais ansamblis Četri Kaķēni. Paldies Kaķēniem – Matīsam Reinhardam, Lilitai Daenke, Karl Daenke un Deivids Orčards (David Orchard) par tālā ceļa mērošanu, lai mūs iepriecinātu.

Bez reklāmas sarīkojumi neizdodas. Arī šogad, kā citus gadus, komisku un gaumīgu afišu ar kaķiem, spēlējot mūzikas instrumentus, bija sagatavojis Gregs Vaitlovs (Greg Whitelaw). Afiša tā patika Adelaides muziķiem, ka pirms sarīkojuma dzirdēju, ka Adelaidieši jautāja Jurim Vīksnem, vai būtu kādas afišas, ko varētu paņemt līdz.

Daugavas Vanagu mītnes zāle bija izdekorēta ar laumiņu gaismām, dodot patīkamu atmosfēru. Paldies Kalvim Švolmanim un Dainai Jefimovai par zāles gaumīgo iekārtošanu. Kad bijām apsēdušies, mums piedāvāja tagad jau tradicionālo latviešu ēdienu – desas ar skābiem kāpostiem, kurus bija sagatavojusi Koidula Nemīro ar palīdzēm Eleanoru Žubecki, Amandu Hirstu-Vaitu (Hirst-Whyte), Skaidrīti Biezaiti un Ilze Ābeli. Maltīti ātri un ar smaidu mums pasniedza Brita Kalēja un Kārla Jaudzema. Paldies saimniecēm un skaistām un pieklājīgām apkalpotājām. Kur ēd, tur arī kas jāpiedzer klāt. Aiz bāra visu vakaru bez palīgiem un bez pārtraukuma strādāja Māra Jefimova. Kā viņa varēja to tās daudzās stundas izdarīt, nesaprotu. Labi, ka es nestrādāju aiz letes, jo, ja man būtu visu laiku jāstrādā bez pārtraukuma, es būtu pieteicis streiku. Paldies Mārai, kas vairāk nekā astoņas stundas strādāja ar smaidu.

Kad bijām paēduši un mazliet iedzēruši, uz skatuves stājās Četri Kaķēni. Ansamblis visu vakaru, ar vienu īsu pauzi, mūs iepriecināja ar rokdziesmām kā latviešu, tā angļu valodā. Bija patīkami dzirdēt arī mums, vecākiem Melburnas jauniešiem, pazīstamās grupas Ļembasts dažas dziesmas. Tiem no mums, kas uzauga ar Ļembastu, tas bija patīkams pārsteigums, un mēs pilnā sparā dziedājām līdz.

Kā Daugavas Vanagu sarīkojumos nevar iztikt bez ēšanas un dzeršanas, arī nevar iztikt bez runām. Četru Kaķēnu priekšnesumu pārtrauca Krodziņa Vakara vadītājs Juris Vīksne un DV Melburnas nodaļas valdes priekšsēdis Jānis Kārkliņš, lai pateiktos visiem, kuri pielika roku, lai sarīkojums tik sekmīgi izdotos. Juris Vīksne ziņoja, ka atlikums no šī gada Oktoberfest sarīkojuma paredzēts bāra telpas uzlabošanai. Pēc runām varējām atkal klausīties, padziedāt un padancot pie Četru Kaķēnu mūzikas. Kaut mūzika beidzās ap vienpadsmitiem, jo rīkotāji bija arī domājuši par kaimiņiem un gribēja dot viņiem iespēju gulēt, vakars turpinājās vēl ilgi. Pēc oficiālās programmas beigām klātesošie vēl vairākas stundas pavadīja kopā, pārrunājot pasaules problēmas un priecājoties, ka var pavadīt tik jauku laiku kopā.

Liela daļa no šī gada Oktoberfest sarīkojuma publikas bija vīru kora Veseris dalībnieki un koncerta publika. Patīkami redzēt, ka abu sarīkojumu rīkotāji varēja sarīkojumus saskaņot, lai tie, kas gribēja, varēja tikt uz abiem. Sevišķs paldies šeit pienākas Vesera vadībai ar Robertu Birzi priekšgalā.

Liels paldies visiem rīkotājiem, māksliniekiem un publikai par jauki pavadītu vakaru. Tā kā šī ir jau otrā reize, kad Daugavas Vanagu Melburnas nodaļa rīko Oktoberfest sarīkojumu, ceru, ka tas paliks Daugavas Vanagu kalendārā vēl ilgus gadus.

Jānis Kārkliņš
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com