Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Pertā bērnu spēļu grupa svinēja 18. novembri

„Šodien Latvijai ir dzimšanas diena“

Laikraksts Latvietis Nr. 487, 2017. g. 15. dec.
Jānis Purvinskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

„Zīļuks“ svinēja Latvijas dzimšanas dienu 26. novembrī. FOTO Jānis Purvinskis.

Pēc garāka pārtraukuma Pertas latviešu bērnu grupas Zīļuks bērni bija sanākuši kopā. Svētdien, 26. novembrī, sanācām gan spēlēties, gan arī vēl noiet kādu rotaļu, bet svarīgi bija atzīmēt Latvijas dzimšanas dienu. Lai tad arī paši kaut kā šo dienu atzīmētu, mēs visi pie drēbēm valkājām kaut ko latvisku: viena mamma bija iepinusi sarkanbaltsarkanas lentes meitiņas bizēs, cita piespraudusi tautisku rotu, piespraudām arī Latvijas Simtgades nozīmi. Tā kā visiem bija kaut kas, kas teica: Šodien Latvijai ir dzimšanas diena.

Viena māmiņa bija pagādājusi arī dzimšanas dienas kūku Latvijas krāsās. Uz galda bija lielais piecu sveču svečturis ar svecēm, nu tad tā kūka un arī citi gardumi. Tā kā 99 sveces nevarējām salikt, tad iztikām ar dzirksteļojošām brīnumsvecītēm, ar kuriem bija jābūt uzmanīgiem, jo tās taču karsti dzirkstīja un arī dega. Prieks bija liels. Tad ap galdu stāvot nodziedājām Daudz baltu dieniņu, Laimiņa dodi...

Tad, kā jau svinībās, taču arī jādanco. Mēs gājām mūsu mīļākajā rotaļā Kas dārzā. Mums jo sevišķi patika ložņāt, kā bitītei, caur zaru zariem, cauri lapu lapām... Vēlāk mācījāmies dancot Plaukstiņpolku. Kad mūsu laiks jau nāca uz beigām, daudz cilvēku sāka nākt saņemt savas jaunās Latvijas pases, kuras nu kā bija atnākušas no Latvijas. Kad mēs izaugsim lieli, mēs arī dabūsim savas Latvijas pases. Mēs nevaram sagaidīt nākamo gadu, jo tad Latvijai būs vesels simts gadu. Tas gan ir ļoti daudz gadu. Tas nozīmē, ka būs lielu lielas svinības, ne tādas maziņas kā šodien.

Uz tādām lielām svinībām cilvēkiem būs visiem jābrauc uz Latviju, jo tur noteikti būs ļoti daudz cilvēku un visi gribēs Latvijai teikt Augstu laim' un prieku, no sirds vēlējam! Nu šodien Zīļukā izdzīvojāmies, izpriecājāmies un nākamais Zīļuks būs tikai pēc Ziemassvētkiem, jau jaunajā – 2018. gadā. Tagad tikai jāiet mājās un jāsarunā vairāk bērnu, kuri varētu nākt uz Zīļuku ar mums spēlēties.

Tagad mēs vēlam visiem pieaugušiem un visiem bērniem:

Priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu jauno 2018. gadu!!

Jānis Purvinskis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com