Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas valsts svētku svinības Minsterē

Visas dienas garumā

Laikraksts Latvietis Nr. 487, 2017. g. 15. dec.
Ance Putniņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latvijas Valsts svētku svinības Minsterē.

Latvijas Valsts svētku svinības Minsterē.

Latvijas Valsts svētku svinības Minsterē.

Latvijas Valsts svētku svinības Minsterē.

Latvijas Valsts svētku svinības Minsterē.

18. novembrī Minsterē visas dienas garumā tika atzīmēta Latvijas 99. gadadiena. Rīts iesākās ar volejbola turnīru Uppenberg skolas sporta zālē. Turnīrs kopumā ilga četras stundas, un tajā piedalījās 11 dalībnieku.

Kam prāts nenesās uz sportu, bija iespēja Latviešu centra telpās kopā noskatīties interesantu filmu par latviešiem Brazīlijā Vārpa – apsolītā zeme. Filmā tika stāstīts par, apmēram, diviem tūkstošiem latviešu baptistu, kuri 20. gadsimta 20. gadu sākumā, bēgot no grūtajiem pēckara apstākļiem un sekojot praviešu sludinājumiem, neilgā laikā izceļoja uz Brazīliju un mūžameža vidū nodibināja koloniju Vārpa.

Vēlāk sekoja svētku svinīgais pasākums Valsts esam mēs – receptes Latvijai 99. gadadienā. Atklājot pasākumu, uzrunu teica LCM valdes priekšsēde Madara Rācenāja. Pēc tam vienojāmies kopīgā valsts himnā, kā arī noklausījāmies prezidenta Raimonda Vējoņa uzrunu tautiešiem ārzemēs. Pasākuma laikā mums bija iespēja nogaršot dzimšanas dienas torti – Minsteres latviešu skoliņas Ūsiņš audzēkņu sveiciena video, izbaudīt debesmannu – Lilijas Tenhāgenas uzrunu, un kas gan būtu svētku galds bez kraukšķīgiem gurķīšiem, – tautas deju kopas Danči skanīgā video sveiciena? Svētku kliņģera līkločus ar dejām Es mācēju danci vest un Es redzēju jūriņā izdejoja mūsu tautas deju kolektīvs MiLaDeKo. Zuze Krēsliņa-Sila bija parūpējusies par politiskiem rupjmaizes grauzdiņiem, taču kā pelēko zirņu birums bija skanīgās dziesmas kora Dudan izpildījumā. Protams, ja runājam par receptēm latviešu svētkiem, neiztikt arī bez speķa pīrādziņiem un Jāņu siera. Šoreiz mūs ar ciemošanos priecēja muzikālie viesi no Latvijas Imanta Dimanta un Draugi, kas kārtīgi ieskandināja svētkus un parūpējās par lustīgu atmosfēru.

Svinīgā pasākuma noslēgumā visi klātesošie vienojās dziesmā Pūt, vējiņi un kopā iededza svecītes, izveidojot centra ārpusē simbolisku sveicienu Latvijai – LV 99! Spītējot nelabvēlīgajiem laikapstākļiem visas dienas garumā, vajadzīgajā mirklī lietus bija pierimies, un grūti bija saprast, vai siltums nāk no sveču liesmām vai cilvēku gaišajām domām – tomēr tas bija jūtams!

Vakara turpinājumā Latviešu centra Minsterē telpās norisinājās svētku balle, kuras laikā par muzikālo atmosfēru parūpējās grupa Imanta Dimanta un Draugi. Balles laikā darbojās arī latviešu krodziņš, kurā bija iespējams iegādāties balzama kokteiļus, latviešu alu un citus gardumus. Klātesošie bija parūpējušies arī par bagātīgu kopgaldu. Vakars tika pavadīts pozitīvā gaisotnē ar nerimstošām dziesmām un jautrām dejām.

Izsakām sirsnīgu paldies visiem, kuri pavadīja šos svētkus kopā ar mums. Uz tikšanos nākamgad!

Ance Putniņa (Erasmus praktikante no Ventspils augstskolas)
Laikrakstam „Latvietis“

FOTO Viktors Kangeris, Ovens Sneiders, un Ance Putniņa



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com