Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Valdis Zatlers Latviešu Ciemā Melburnā

Satikšanās bija ļoti draudzīga, sirsnīga un jokiem bagāta

Laikraksts Latvietis Nr. 485, 2017. g. 25. nov.
Ingrīda Biezaite -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Valdis Zatlers (trešais no kreisās) Latviešu Ciemā. FOTO Jānis Roberts Dēliņš.

Ingrīda Houka (Hawke) un Valdis Zatlers. FOTO Jānis Roberts Dēliņš.

No kreisās: Māris Krusts un Valdis Zatlers. FOTO Jānis Roberts Dēliņš.

LatviesuCiems

Otrdienas, 21. novembra, rītā Latviešu Ciemu sasniedza ziņa, ka plkst. 16 00 mums būs ciemiņi – bijušais Latvijas valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi. Jaunums ātri vien izplatījās pa visu aprūpes namu un sasniedza arī Lejasciema ļaudis.

Ciema ierastajā ikdienā tas ienesa gaidpilnu satraukumu, kāds parasti rodas, kad gaidāmi ciemiņi.

Norunātajā laikā viesi bija klāt. Ingrīda Houka (Hawke) sagaidīja visus sabraukušos, kas bija vesels pulciņš, jo Zatlera kungu un kundzi pavadīja Kristīne Saulīte, Pēteris Saulītis, Jānis Dēliņš un Anita Andersone. Viesi sasveicinājās un, pievienojoties dažiem darbiniekiem, visi nesteidzīgi devās aprunāties ar Latviešu Ciema iedzīvotājiem. Šajā pēcpusdienā daudzi no Ciema iemītniekiem bija sapulcējušies nodarbību istabā spēlēt domu spēli Kas? Kas? Ko?, un tā bija laba iespēja satikt, iepazīties un aprunāties ar atbraukušajiem Latvijas viesiem. Aivars Saulītis pameta domu spēli un uzņēmās izrādīt plašo Latviešu Ciemu. Tā kā Aivars ir arī labs stāstnieks, tad labprāt uzņēmās arī pastāstīt par dzīvi šeit.

Tad Ingrīda viesiem pastāstīja par Ronīti, kurš ļoti noder Latviešu Ciema ziemeļu spārnā, un viesi ieinteresējās to apskatīt. Baltais ronis ar melnajām acīm iepriecināja ne vien iedzīvotājus, bet arī daudzos ciemiņus un darbiniekus. Tad visi vienojās par vienu kopbildi, kas tapa pie skaistajām simtgadnieku rozēm ciema iekšpagalmā.

Atsveicinoties no viesiem, Ingrīda kā nelielu piemiņas dāvanu pasniedza grāmatu Latviešu ciems Melburnā 1986 – 2016.

Tad Māris Krusts uzaicināja visus sabraukušos viesus apskatīties Lejasciemu un pie viena paciemoties viņa mājā, tad nu viesi devās turp.

Vēlāk, pārrunājot ar iedzīvotājiem, Lejasciema ļaudīm un darbiniekiem neseno tikšanos, visiem bija vienādas domas, ka satikšanās bija ļoti draudzīga, sirsnīga un jokiem bagāta. Paldies par ciemošanos Latviešu ciemā!

Ingrīda Biezaite
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com