Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas Republikas Nerezidējošais vēstnieks Austrālijā

Godātie tautieši Austrālijā un Jaunzēlandē!

Laikraksts Latvietis Nr. 484, 2017. g. 18. nov.
Andris Teikmanis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LVLielais

TeikmanisAndris

Andris Teikmanis.

Man ir patiess prieks jūs sveikt Latvijas Republikas deviņdesmit devītajā proklamēšanas gadskārtā! Esam nonākuši mūsu valsts simtgades priekšvakarā. Zīmīgi, ka Austrālija bija vieta, kur pirms aptuveni gada aizsākās Cēsīs austā Latvijas Simtgades karoga ceļš apkārt pasaulei, tādējādi arī simboliski iesākot svinības, kas notiks līdz pat 2021. gadam. Tas būs gads, kad varēsim atzīmēt arī simts gadus kopš Austrālija atzina Latvijas valsti un trīsdesmit gadus, kopš abas valstis atjaunoja diplomātiskās attiecības.

Vairāk nekā divi desmiti tūkstoši latviešu Austrāliju un Jaunzēlandi sauc par savām mājām; viņi dzied, dejo, kopj un attīsta visu latvisko, arvien ciešāk sadarbojoties ar Latviju. Iepriecina arī Latvijas valsts piešķirtais atbalsts Latvijas skolotāju darbam Annas Ziedares Vasaras vidusskolā. Nākamajā gadā atjaunotajā un paplašinātajā Mežaparka estrādē un Daugavas stadionā rīkosim grandiozākos Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkus, tajos jau gatavojas piedalīties kori un deju kopas arī no Austrālijas.

Ekonomiskās sadarbība starp Latviju un Austrāliju un Jaunzēlandi turpina pieaugt. Ceru, ka nākotnē Latvijas ekonomisko sadarbību ar Austrāliju veicinās Eiropas Savienības un Austrālijas brīvās tirdzniecības nolīgums. Turpinās darbs pie Latvijas diplomātiskās pārstāvniecības atvēršanas Austrālijā līdz 2020. gadam. Jauni Latvijas goda konsuli ir uzsākuši darbu Velingtonā, Oklendā un Sidnejā. Pavisam drīz darbu Austrālijā un Jaunzēlandē uzsāks mūsu vēstniece Dace Treija, kura rezidē Japānā.

Austrālijā un Jaunzēlandē latvieši ir gatavi pildīt savu pilsoņa pienākumu un izvēlēties Latvijas nākotni, piedaloties nākamajās 13. Saeimas vēlēšanās 2018. gada 6. oktobrī. To apliecināja jūsu aktivitāte nesenās pasu stacijas izbraukuma laikā.

Pateicos par brīvprātīgo ieguldījumu, ko katrs no jums sniedz ik dienas, lai saglabātu valodu, koptu mūsu kultūru un tradīcijas, kā arī stiprinātu uzņēmējdarbības saites ar Latviju. Mūsu kopīgais darbs Austrālijā un Jaunzēlandē man paliks kā lieliskas un neizdzēšamas atmiņas. Es novēlu, lai nākamgad katram izdodas fiziski un sirdī būt Latvijā, lai kopīgi svinētu mūsu dzimtenes, mūsu dārgās Latvijas simtgadi.

Patiesā cieņā,

Andris Teikmanis
Vēstnieks
2017. gada 18. novembrī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com