Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Koklēšanas ievirze Kanberas 3x3

Skolotājas atbrauks no Latvijas

Laikraksts Latvietis Nr. 480, 2017. g. 19. okt.
Ieva Lapiņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
3x3_Sarkans

Koklētājas. FOTO Publicitātes foto.

KulturasMinistrijaGerbonis

Nākamgad, 2018. gada no 2. – 8. janvārim Kanberas 3x3 būs unikāla piespēja iemācīties spēlēt kokli tiem, kas vēl to nemāk, un papildināties koklētprasmē tiem, kas kokles labi pazīst. Pie mums brauks Rasa Jansone un Rozīte Spīča, kas ne tikai pašas spēlē kokles, bet arī māca tās spēlēt citiem gan folkloras kopās, gan arī nometnēs Latvijā, Garezerā Amerikā un Vācijā. Šovasar Rasa arī mācīja kokli pirmajā Latviešu diasporas bērnu/jauniešu Kokļu nometnē Latvijā. No Austrālijas tur piedalījās Elza Svilāne, kas ne tikai iemācījās spēlēt, bet arī paspēja uztaisīt pati savu kokli. Tur bija latviešu bērni no Anglijas, Īrijas, Austrijas, Krievijas, Vācijas un Zviedrijas, un visi bija sajūsmā par Rasu gan kā kokles skolotāju, gan audzinātāju.

Rasa un Rozīte studē Latvijas Kultūras akadēmijā, un viņu pētniecības darbs saistīts ar diasporas, identitātes un etnicitātes tēmām; tā, ka viņām noteikti būs interesanti paskatīties, kā mums iet ar latvietības saglabāšanu. Rasai un Rozītei ir sava grupa Kas tie divi?, un viņas abas arī spēlē mandolīnas Rīgas Tautas mandolīnu orķestrī. Rasa arī spēlē vijoli. Viņas abas noteikti mums arī palīdzēs novadīt danču vakarus, jo zin visus iespējamos Latvijā spēlētos un dejotos tautas dančus.

Ja jums ir savas kokles, lūdzu, ņemiet tās līdz. Būs arī dažas, ar kurām varēsim dalīties. Ja kādam mājās ir kāda kokle, ko mums varētu aizdot, lūdzu, zvaniet Ievai Lapiņai 0416036423.

Ņemiet līdzi savas kokles un tiekamies Kanberas 3x3!

Ieva Lapiņa
Laikrakstam „Latvietis“

3x3 Kanberā atbalsta LR Kultūras ministrija.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com