Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijai un mūsu tautas nākotnei

Valsts svētku runātājs Austrālijā 2017. gada novembrī

Laikraksts Latvietis Nr. 480, 2017. g. 19. okt.
Kristīne Saulīte -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Kristīne Saulīte un Valdis Zatlers PBLA birojā Rīgā. FOTO Jānis Andersons.

LAAJ

KulturasMinistrijaGerbonis

Valdis Zatlers ir latviešu politiķis, kādreizējais Latvijas Valsts prezidents (2007. – 2011).

Līdz tam viņš bija ārsts, traumatologs ortopēds, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas valdes priekšsēdētājs. Kā medicīniskā dienesta virsnieks tika nosūtīts uz Ukrainu, lai piedalītos Černobiļas AES katastrofas likvidācijas darbos. No 1988. līdz 1989. gadam V. Zatlers bija Latvijas ārstu biedrības atjaunošanas grupas aktīvists un vēlāk šīs biedrības domes loceklis. 1990. gadā dibināja Latvijas artroskopijas asociāciju, līdz 1993. gadam bija arī tās prezidents. No 1990. līdz 1991. gadam V. Zatlers 6 mēnešus papildināja zināšanas ortopēdijā Jeila (Yale) Universitātē un Sirakūzes (Syracuse) Universitātē ASV. Pēc atgriešanās Latvijā viņš sekmīgi ieviesa klīniskajā praksē locītavu slimību diagnostiku un ārstēšanu ar artroskopijas metodēm.

No 1994. gada līdz kļūšanai par Valsts prezidentu 2007. gadā V. Zatlers vadīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu, būdams tās direktors, no 2004. gada arī valdes priekšsēdētājs. Līdztekus viņš no 2003. līdz 2008. gadam vadīja Latvijas Traumatologu ortopēdu asociāciju.

Latvijas okupācijas gados V. Zatlers nebija PSKP biedrs. Trešās atmodas laikā viņš aktīvi iesaistījās Latvijas Tautas frontē, no 1988. līdz 1989. gadam bija tās Domes loceklis. Vēlāk politikā nav darbojies līdz ievēlēšanai par Valsts prezidentu.

Tomēr, iespējams kā vispaliekošākais fakts ir tas, ka Valdis Zatlers savā prezidentūras laikā 2011. gadā, ierosināja referendumu par 10. Saeimas atlaišanu. Nozīmīgi ir pieminēt, ka V. Zatlers arī šobrīd ir visvairāk izteicies un aicinājis Latvijas iedzīvotājiem nebūt vienaldzīgiem un atjaunot izskatīt oligarhu lietu.

Zatlera kunga vizīte Austrālijā būs bagāta, uzrunājot tautiešus astoņās Austrālijas pilsētās, Valsts svētku ietvaros, piedaloties debatēs par nākošā gada vēlēšanām, uzrunājot baltiešu kopienas, tiekoties ar Austrālijas politiķiem, pilsētas galvām utt.

Šogad svētku viesis apmeklēs un piedalīsies svētku svinībās Pertā, Adelaidē, Melburnā, Hobartā, Brisbanē, Kērnsā, Sidnejā un Kanberā.

Lūdzu sekojiet līdzi savai pilsētai par svētku notikumiem – dienu un laiku. Informāciju par to, kas ir plānots variet arī apskatīt LAAJ mājas lapā www.laaj.org.au, Austrālijas latviešu laikrakstos, latviešu radio raidījumos un sociālajos tīklos.

Paldies organizāciju vadītājiem, LR Goda konsuliem, biedrību vadītājiem un visiem tautiešiem, kuri ir iesaistījušies visā plašajā programmas izveidē.

Vienosimies sadarbībā, stāstīsim par mūsu tautu un cildināsim Latviju!

LAAJ priekšsēde

Kristīne Saulīte
Laikrakstam „Latvietis“

Valsts svētku viesa vizīte notiek sadarbībā ar Latvijas Kultūras ministrijas atbalstu.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com