Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Nākošais Austrālijas 3x3 pie Kanberas

Tai pašā vietā, kur notika Austrālijas pirmais 3x3

Laikraksts Latvietis Nr. 478, 2017. g. 30. sept.
Baiba Haringtona (Harrington) -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
3x3_Sarkans

Grīnhilsa centrs. FOTO Baiba Haringtona (Harrington).

Grīnhilsa centrs. FOTO Baiba Haringtona (Harrington).

Kādu 15 minūšu braucienā no Kanberas uz rietumiem, Grīnhilsa (Greenhills) centrā (www.greenhillscentre.com) no 2. līdz 8. janvārim 2018. g. notiks 3x3 saiets. Lai gan tuvu Kanberai, šeit ir miers un klusums – meži, putni un brīvā daba. Patvērums no pasaules raizēm, kur izklaidēties un izpriecāties!

Šai pašā vietā 1983. g. notika Austrālijas pirmais 3x3. Toreizējie dalībnieki varbūt vēl atceras skaistās, plašās āres, kurās notika dažādas nodarbības un vakara koncerti. Toreiz bija patīkami vasaras vakaros ar bērniem sēdēt ārā uz segām, un vēlāk vakarā, kad kļuva vēsāks, tais pašās segās ietīties.

Kopš tās reizes ir sabūvētas jaunas, modernas ēkas, bet āres arvien ir skaistas un tik pat plašas kā toreiz. Lapu koki izauguši lieli un kupli un met tumšas ēnas, kurās var glābties no vasaras karstās saules. Tuvumā tek Austrālijas vēsturē un kultūrā nozīmīgā Marambidžī (Murrumbidgee) upe. Šī upe vasarā Kanberas ģimenēm ir populāra peldēšanai un piknikiem. Upē ir vietas, kur var droši peldēties. Ir arī labas seklas vietas, kur maziem bērniem plunčāties.

Āres šeit ir piemērotas dažādām interesēm un izdarībām. Zem kokiem brīvajos brīžos var pasēdēt savā nodabā, pasapņot, gleznot, zīmēt vai lasīt kādu grāmatu. Aktīvām nodarbībām ir dažādi sporta laukumi, un lielais plašais zālājs. Grīnhilsa centram blakus ir skautu īpašums ar daždažādām virvju un abseilinga kāpšanas ierīcēm. Šāda kāpšana augstu starp kokiem pa kāpnēm, virvēm un bomjiem pagājušajā 3x3 saietā bija ārkārtīgi populāra ne tik vien bērniem, bet arī vienam otram pieaugušam vīrietim. Tiem, kam interesē plašāka apkārtne, būs arī iespējas piedalīties dažādos pārgājienos. Ja uznāk vēlme uz īsu brīdi aizmukt, kur labāk, kā uzbraukt turpat augšā Mauntstromlo (Mount Stromlo) kalnā?

Ēkas Grīnhilsa centrā ir lieliski piemērotas 3x3 saieta vajadzībām un visām paaudzēm. Ēdamistaba ir liela, ar balkonu un skaistu skatu uz kalniem un mežiem. Vasaras vakaros ieteicams uz balkona sēdēt, ēst vakariņas un novērot burvīgos saules rietus. Pat ja diena ir bijusi karsta, vakari parasti šeit ir patīkami vēsāki! Apmešanās ir 4 vai 6 gultu istabās ar vannas istabu klāt. Nodarbībām ir visādas telpas, stūrīši, liela zāle ar skatuves aparatūru un arī virtuve. Visas ēkās ir atvēsināmas.

Ja varbūt pēc 3x3 saieta vēl vēlaties pakavēties Kanberas apkārtnē un izpētīt Austrālijas galvaspilsētu, tad Grīnhilsa centrā ir 5 nelielas patstāvīgas mājiņas ar kādām 4-6 gultām. Cenas pieklājīgi lētas. Māju var sarunāt uz priekšu vai arī piebraukt uz labu laimi un cerēt, ka kāda būs brīva.

Aicinām jūs visus – ģimenes un vieniniekus uz nākamo Austrālijas 3x3 saietu! Vieta ir ideāla visiem – maziem bērniem, jauniešiem, ģimenēm un veciem ļaudīm. Brauciet izbaudīt latvisko vidi un Kanberas apkārtni! Gaidīsim!

Pateicamies Latvijas Kultūras ministrijai par atbalstu.

Baiba Haringtona
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com