Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Austris Grasis

Miks Kalmanis par kandidātu DV priekšnieka amatam

Laikraksts Latvietis Nr. 477, 2017. g. 22. sept.
Miks Kalmanis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Grasis

Austris Grasis. FOTO no Austra Graša personīgā arhīva.

Austris Grasis ir personība ar latviskākajiem uzskatiem, kādu esmu sastapis un iepazinis. Dzimis Latvijā, Rudbāržos. Viņa tēvs Teodors Grasis bija Rudbāržu pamatskolas pārzinis, māte Elza – mājsaimniece. Viņa nāk no ģenerāļa Bolšteina dzimtas. Otrā pasaules kara laikā ģimene bija spiesta doties bēgļu gaitās un nonāca Vācijā.

Austris Grasis Bonnas Universitātē 35 gadus bija baltu valodu lektors; mācīja studentiem latviešu, lietuviešu un arī senprūšu valodu. Bieži klausījos viņa interesantās lekcijas. Viņš lasījis neskaitāmus referātus gan latviešu, gan ārvalstu publikai daudzviet pasaulē. Bijis aicināts piedalīties un vadīt nodarbības 3x3 nometnēs, kur devis padziļinātu ieskatu latviešu kultūras un valodas izaugsmē un attīstībā. Austrim ir trīs mazdēli: Gatis – 11 gadus vecs, Toms – 8; Mikus – 5; viņi visi runā latviski.

Austris Grasis darbojas studentu korporācijā Fraternitas Academica.

Austris jau 10 gadus dzīvo Latvijā – Mazsalacā, joprojām ir aktīvs sabiedrisks darbinieks.

Kādēļ Austris Grasis būs piemērotākais organizācijas Daugavas Vanagi vadītājs?

  1. Liela pieredze darbā latviešu organizācijās, sākot no Eiropas Latviešu Jauniešu Apvienības, līdz Daugavas Vanagiem Vācijā.
  2. Austris ir labs orators, pārzina latviešu valodas nianses, vienmēr interesants sarunu biedrs, atklāts, prot argumentēt savu viedokli un uzklausīt sarunu biedru. Viņam ir ilggadīga publiskas uzstāšanās pieredze.
  3. Viņu pazīst sabiedrībā ārpus Latvijas un Latvijā.
  4. Viņš izprot gan latviešu diasporas, gan Latvijas latviešu domu gaitu, nostāju un problēmas – tātad spēs saskatīt akcentus, kas var vienot latviešus (un ne tikai) ārpus Latvijas un Latvijā.

Miks Kalmanis
DV Talsu nodaļas biedrs
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com