Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Eksperiments, kas izdevās ļoti labi

Adelaides Vanadžu Pavasara tirdziņš

Laikraksts Latvietis Nr. 476, 2017. g. 15. sept.
Gunta R. -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

Nekad nenāk par sliktu, izmēģināt kaut ko jaunu, sevišķi, ja var būt diezgan drošs, ka labas sekmes neizpaliks. Vanadzēm ir pieredze, ka adelaidiešiem daži ēdieni labi garšo, bet vienam vai diviem cilvēkiem savā virtuvē tos gatavot ir pārāk garlaicīgi, un te nu ir iespēja, mazliet pakuplināt Vanadžu kasi.

Kas ir šie ēdieni? Gaļas pankūkas ar buljonu visiem garšo, tāpat skābi kāposti, rupjmaize, ābolmaize, frikadeļu zupa un, protams, speķa pīrāgi. Jau pirms trim mēnešiem Adelaides Ziņotājā sāka parādīties sludinājums, kas aicināja pieteikties uz šiem gardumiem, un beidzot pienāca diena, sestdiena, 9. septembris, kad to visu varēja saņemt. Kas bija pasūtījuši, tiem bija ne tikai izgatavots, bet pat sagatavots – iepirkuma maisā viss jau salikts; vajadzēja tikai saņemt un samaksāt. Kas nebija pieteicies, tam vajadzēja samierināties ar to, kas bija palicis pāri, jo dažām lietām bija ļoti liela piekrišana, un gandrīz nekas pāri nepalika. Nekas – citreiz pieteiksies, un Vanadzes zinās, cik jāgatavo.

Tirdziņš bija ļoti veiksmīgs; kad samaksāja par izejvielām, Vanadžu kasei vēl atlika bez $20 veseli $800. Paldies cepējām un virējām: Dainai, Guntai, Regīnai, Ilzei, Ilgai, Rasmai. Paldies arī publikai, kas Vanadžu pūles atbalstīja. Tas ļauj cerēt, ka arī citā reizē var mēģināt kaut ko līdzīgu, jo pie reizes izdalīja aptaujas lapu, kur pircēji varēs izteikt savas domas un vēlmes.

Gunta R.
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com