Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


DV Adelaides nodaļas pilnsapulce

Pārrunas ievilkās

Laikraksts Latvietis Nr. 472, 2017. g. 15. aug.
Gunta R. -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

DV Adelaides nodaļas priekšniece Gunta Rudzīte uzrunā pilnsapulci. FOTO Agris Ezeriņš.

DV Adelaides nodaļas pilnsapulces dalībnieki. FOTO Agris Ezeriņš.

Prāvests Jānis Priedkalns. FOTO Agris Ezeriņš.

Tieši plkst. 14.00, sestdien, 12. augustā, pa DV nama durvīm ienāca Prāvests Jānis Priedkalns un nodaļas priekšnieces Guntas Rudzītes lūgts, tūlīt noskaitīja lūgšanu, ar ko iesākās DV Adelaides nodaļas gadskārtējā pilnsapulce. Nodaļas biedrzine Ilga Vēvere nolasīja aizgājušo biedru vārdus, un klusuma brīdis beidzās ar tautas himnu. Par sapulces vadītāju ievēlēja Imantu Kronīti, un kā protokolētājas vienbalsīgi ievēlēja divas – Ilgu Vēveri un Ilzi Mūsiņu. Darba kārtu pieņēma, kā rakstīta, tāpat arī pagājušā gada protokolu, ko nolasīja Ilga Vēvere.

Savus ziņojumus nolasīja Vanagu nodaļas priekšniece Gunta Rudzīte un Vanadžu kopas vadītāja Regīna Berķe. Ar prieku varēja konstatēt, ka Vanagi un Vanadzes kopš pagājušās pilnsapulces nav slinkojuši, bet cītīgi strādājuši, lai pavairotu līdzekļus, palīdzības sūtīšanai uz Latviju. Tā Latvijā ir palīdzēts bijušiem leģionāriem, audžu un daudzbērnu ģimenēm, studentiem ar stipendijām caur Vītolu fondu un nosūtītas daudz un dažādas atsevišķas dāvanas, piemēram, drēbes un grāmatas ar gadskārtējo tilpni. Tagad tikai jāprasa, ko ir darījušas DV nodaļas un Vanadžu kopas Latvijā, lai palīdzētu paši saviem ļaudīm? Vai paši kaut ko radījuši, vai tiešām tikai izdalījuši no ārzemēm aizsūtītos labumus?

Ja neskaita kasieri, daudz laika neaizņēma valdes nozaru vadītāju ziņojumi. Revīzijas komisijas pārstāvis, biedrzine, sekretāre, aprūpes vadītājs, ziedojumu vākšanas vadītāja, kluba saimnieks, nama saimnieki, īres māju pārziņi, vīru kora priekšnieks un bibliotekāre savus ziņojumus nolasīja lietišķi un skaidri, un sapulcējušies biedri daudz nejautāja. Garāks paskaidrojums bija kasierei Dainai Ezeriņai, jo šajā gadā nodaļai ievesta jauna grāmatvedības sistēma, ar kuru vajadzēja biedrus iepazīstināt.

Par Adelaides nodaļas stipendijām Latvijā caur Vītolu Fondu runāja Ilga Vēvere, uzsvērdama studentu izcilās sekmes, savus kursus absolvējot, un uz ekrāna parādīdama absolventu pateicības vēstules par Adelaides nodaļas sniegto atbalstu. Paliek vēl viena studente, kurai nodaļa nākošam gadam gādās stipendiju. Visi studenti, blakus savam ikdienas darbam un studijām, sastāv arī Zemessardzē, respektīvi, ir vērtīgs ieguldījums dzimtenes aizsardzības sistēmā.

Ka pagājušā gadā bija trīs stipendijas, bet šogad tikai viena, jāvaino vietējo valdības iestāžu Occupational Health and Safety (Darba drošības) likumi. Lai mūsu nams ar tiem saskanētu, nodaļas valdei jāveic daudz labojumu un pārbūves, kas maksās varenu kapitālu. Tādēļ krietni vien jāsavelk groži citur, kamēr noskaidrojas, cik mums pašiem vajadzīgs, lai visus darbus veiktu, un mums neslēgtu durvis, nedroša nama dēļ.

Otra nākotnes problēma ir tā, ka nodaļa demogrāfiski noveco; šogad iestājās tikai viens jauns biedrs, un tam pašam tuvojās jau piektais gadu desmits.

Pārrunas kaut kā bija ievilkušas, klātesošie paguruši, tādēļ beidzām sapulci ar DV himnas pirmo pantu – Še kopā mēs biedri... un pārvācāmies uz bāru spirdzināties.

Ir problēmas, kuras jārisina, lai nodaļai būtu nākotne. Cerams, ka nav jau par vēlu.

Gunta R.
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com