Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Baleta zvaigznes Jūrmalā“

Dzintaru koncertzālē izskanēja 18. starptautiskais baleta festivāls

Laikraksts Latvietis Nr. 472, 2017. g. 15. aug.
Mārtiņš Pučka -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Dzintaru_koncertzale

„Baleta zvaigznes Jūrmalā“. FOTO Publicitātes foto.

Svētdien, 6. augustā, Dzintaru koncertzālē ar krāšņu koncertu izskanēja 18. Starptautiskais baleta festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā. Savā pilngadībā festivāls priecēja ar izcilu spāņu, kanādiešu, armēņu un kazahu mākslinieku sniegumu, kā arī iepazīstinās ar Latvijas horeogrāfu jaunākajām idejām un dejotāju sasniegumiem klasisku lomu interpretācijā.

Pirmo reizi Latvijas skatītājiem bija iespēja redzēt duetus no pasaulslaveno horeogrāfu Džona Noimaijera un Džoba Kranko darbiem Oņegins un Otello, Štutgartes baleta vadošo solistu – Alīsijas Amatrieinas un Džeisona Reilija izpildījumā. Hamburgas baletu pārstāvēja katalāņu izcelsmes vadošais solists Alekss Martinezs, bet virtuozās tehnikas cienītāju nedalītu atzinību guva armēnis Avetiks Karapetjans, kurš Jūrmalā dejoja pārī ar Elinu Kamalovu no Marijas teātra. Dienvidniecisko temperamentu koncertā nodrošināja vadošo baleta solistu pāris no Astanas Valsts operas un baleta teātra – kazahstānieši Bahtijars Adamzans un Madina Basbajeva.

Koncertā varējām baudīt arī Latvijas Nacionālā baleta solistu Jolantas Lubejas, Jūlijas Braueres, Artura Sokolova, Raimonda Martinova, Antona Freimaņa, Kārļa Cīruļa un Germana Ševčenko sniegumu, kuri kopā ar kordebaletu izpildīja fragmentus no baleta Korsārs un jaunākā sezonas iestudējuma Pie zilās Donavas. Savukārt horeogrāfi Raimonds Martinovs un Antons Freimanis publikas ievērībai rādīja savus jaunākos darbus.

Pateicoties festivāla ilggadējā vadītāja un dvēseles – Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskā vadītāja Aivara Leimaņa – aizrautībai un baleta mākslas mīlestībai, festivāls jau astoņpadsmit gadus aug un pilnveidojas, sagādājot tradicionālos baleta svētkus Latvijas iedzīvotājiem un Jūrmalas viesiem.

Mārtiņš Pučka
Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com