Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Daugavas Vanadžu salidojums Talsos

Klātie galdi, dziesmas un dejas

Laikraksts Latvietis Nr. 470, 2017. g. 4. aug.
Silvija Kaugere -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Daugavas Vanadžu salidojums. FOTO Silvija Kaugere.

No labās: Andrejs Mežmalis, māc. Guntis Kalme. FOTO Silvija Kaugere.

No kreisās: Sēž Aija Ebdene un Valters Nollendorfs; stāv māc. Guntis Kalme un Andrejs Mežmalis. FOTO Silvija Kaugere.

DV

Daugavas Vanagi

Talsu Kultūras namā 2017. gada jūlijā notika 16. Latvijas Daugavas vanadžu salidojums, kuru vadīja Latvijas Daugavas Vanadžu priekšniece Klāra Mētra. Skaisti organizētajā pasākumā piedalījās Daugavas Vanagu Centrālās Valdes pārstāvji, Daugavas Vanagu Centrālās Valdes priekšsēdētājs Andrejs Mežmalis, Daugavas Vanagu Centrālās Valdes loceklis Ivars Švānfelds, Daugavas Vanadzes, kuras pārstāvēja 18 Daugavas Vanagu nodaļas, Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdētājs Valters Nollendorfs, mācītājs Guntis Kalme, bijušais Talsu novada Domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus, kultūras kopas un viesi, tajā skaitā no citu zemju Daugavas Vanagu nodaļām.

Pasākumu ievadīja kopīgs Latvijas himnas un Daugavas Vanagu himnas dziedājums. Latvijas Daugavas Vanadžu priekšniece Klāra Mētra sveica klātesošos un pateicās Talsu novada vadībai par iespēju svinēt svētkus skaistajā septiņu pakalnu pilsētā – Talsos. Pasākumā tika pasniegti daudzi apbalvojumi ilggadēji un aktīvi strādājošām Daugavas Vanadzēm. Visvairāk ziedu, pateicību un siltu vēlējumu saņēma ilggadējā Austrālijas Daugavas Vanadžu priekšniece Ilga Niradija, kura ar Daugavas Vanagu Centrālās Valdes lēmumu ir ievēlēta par Daugavas Vanadžu goda priekšnieci sēdē Straumēnos, 2016. gada septembrī, kurā piedalījās visu Daugavas Vanagu zemju pārstāvji.

Pasākumā dziedāja Latvijas Daugavas Vanadžu koris, folkloras kopa un muzicēja koklētāju ansamblis, ar daudzām dziesmām uzstājās Stendes vīru vokālais ansamblis un ar dejām pasākumu kuplināja romu deju ansamblis. Daugavas Vanagu Centrālās Valdes priekšsēdētājs Andrejs Mežmalis, Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdētājs Valters Nollendorfs, bijušais Talsu novada Domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus runāja par Daugavas Vanagu lomu tautas varoņgara uzturēšanā un paveiktajiem darbiem Latvijai.

Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdētājs Valters Nollendorfs runāja par labo sadarbību ar Zedelgemas pilsētas vadību un pieminekļa metu brīvībai, kā arī brīvībai veltīta laukuma izveidi pilsētā, kurā savulaik pēc otrā pasaules kara bija nometināti latviešu karagūstekņi.

Mācītājs Guntis Kalme svētīja Daugavas Vanadžu salidojumu, visus vairāk nekā 240 klātesošos un pateicās Daugavas Vanagu organizācijai par darbu, kā arī saņēma no Daugavas Vanagu Centrālās Valdes atzinības rakstu par kopīgo ilglaicīgo labo sadarbību, ko pasniedza Daugavas Vanagu Centrālās Valdes priekšsēdētājs Andrejs Mežmalis.

Pasākumā bija labi organizēta viesu uzņemšana pie klātajiem galdiem, skanot dziesmām un vēlāk deju mūzikai, sarunas turpinājās daudzas stundas. Pasākuma noslēgumā bija organizēta arī ekskursija ar autobusu pa skaisto Talsu pilsētu.

Silvija Kaugere
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com