Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Vējonis un ASV viceprezidents

Gatavi paplašināt sadarbību drošības jomā

Laikraksts Latvietis Nr. 470, 2017. g. 4. aug.
Latvijas Valsts prezidenta kanceleja - Prezidenta preses dienests -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

No kreisās: LV prezidents Raimonds Vējonis, Lietuvas prezidenta Daļa Grībauskaite, ASV viceprezidents Maiks Penss un Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida Tallinā. FOTO Toms Kalniņš, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja.

No kreisās: ASV viceprezidents Maiks Penss un LV prezidents Raimonds Vējonis Tallinā. FOTO Toms Kalniņš, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja.

„ASV un Baltijas valstis ir gatavas paplašināt stratēģiskās partnerattiecības drošības jomā. Šodien apspriedām veidus, kā stiprināt sadarbību Baltijas valstu pretgaisa aizsardzībā, hibrīdo draudu un informatīvās vides apdraudējuma novēršanā,“ uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc pirmdien, 2017. gada 31. jūlijā, Tallinā notikušās Baltijas valstu prezidentu un ASV viceprezidenta Maika Pensa tikšanās.

Valsts prezidents norādīja, ka ASV ir Baltijas valstu ciešākais stratēģiskais partneris, kas līdz ar NATO veido reģiona kopējās drošības stūrakmeni. Pēdējo sešu mēnešu laikā ASV un Baltijas valstu politiskais dialogs ir sasniedzis vēl nepieredzētu intensitāti.

„Visas tikšanās, tai skaitā šodien notikusī, dod mums pārliecību par ASV nemainīgo uzticību NATO un gatavību aizstāvēt Baltijas valstis. Mēs ļoti augstu novērtējam ASV pastāvīgo militāro klātbūtni Baltijā, kā arī Savienoto Valstu apņemšanos 2018. gadā ievērojami palielināt finansējumu Eiropas aizsardzībai, kas veicinās NATO Alianses atturēšanas spējas,“ teica Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents apliecināja, ka Latvija, no savas puses, pildīs solījumu palielināt izdevumus valsts aizsardzībai līdz 2% no IKP jau nākamajā gadā.

Baltijas valstu un ASV viceprezidenta tikšanās laikā tika apspriesta arī sadarbība ekonomikā. Valsts prezidents apsveica ASV gatavību sākt sašķidrinātās dabas gāzes eksportu uz Baltijas un Centrāleiropas valstīm, kas stiprinātu reģiona enerģētisko drošību, diversificējot enerģijas piegāžu avotus.

Raimonds Vējonis arī uzsvēra, ka ir jāizmanto iespējas paplašināt Latvijas un ASV ekonomisko sadarbību, jo šobrīd ir gan piemēri veiksmīgām ASV investīcijām Latvijā, piemēram, banku jomā, gan aizvien vairāk Latvijas uzņēmēju plāno attīstīt biznesa projektus ASV. Liels potenciāls ir sadarbībai moderno tehnoloģiju un IT jomā.

Latvijas Valsts prezidenta kanceleja
Prezidenta preses dienests



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com