Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas elites sportisti viesojās Austrālijā

Un arī viesojas Latviešu ciemā Melburnā

Laikraksts Latvietis Nr. 468, 2017. g. 22. jūlijā
Dimis Pešudovs -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Inārs Bīrmanis. FOTO Toms Petrusevičs.

Jau otro gadu pēc kārtas Latvijas olimpiskā snovborda izlases vienība atbrauca uz Austrāliju sagatavoties ziemas Olimpiādei Korejā 2018. gadā februārī. Vienība sastāv no sportista Toma Petrasēviča un trenera Ināra Bīrmaņa. No trīs olimpiskām snovborda sacīkstēm Toms ir izvēlējies startēt Slopestyle disciplīnā. Viņu uzskats ir kā Jaundienvidvelsas Perisher sniega laukumā ir uzbūvēts viens no labākiem pasaulē Slopestyle sacīkstēm skrejceļš. Tramplīni, cauruļu šķērsli un slēpošanas kastes ir salīdzināmas ar labākiem skrejceļiem ASV un Kanādā, un pārspēj būvētos laukumus Eiropā un Japānā. Uz Austrāliju un Jaunzēlandi brauc trenēties pasaules labākie Slopestyle snovborda sportisti.

Toms un Inārs ņem šo ceļu uz 2018. g. olimpiādi ļoti nopietni, jo lai varētu piedalīties Slopestyle disciplīnā Olimpiādē, jāsasniedz vieta Slopestyle rangu tabulā atrasties starp pasaules 40 labākiem snovbordistiem. Toms divus gadus atpakaļ bija sasniedzis 18. vietu, bet smagas slimības dēļ ir izkritis no labāko 40 grupas. Tagad, pēc izveseļošanās, sāk ātri atgūt labu formu un pakāpeniski virzās uz augšu rangu tabulā. Nākošās kvalifikācijas sacīkstes notiks Jaunzēlandē septembrī, kur Toms arī piedalīsies pēc treniņiem Austrālijā.

Latvijas valdība finansiāli atbalsta Olimpiādes izlases vienības, bet ar samērā mazu naudas summu. Toms un Inārs kopā saņem 5 000 € gadā. Lai piepildītu olimpiskās kvalifikācijas prasības viņu budžetam vajadzētu būt apmēram 50 000 € lielumā. Viņi savus izdevumus ierobežo, cik vien iespējams, un meklē izejas, kā samazināt izdevumus.

Melburnas Latviešu ciema sabiedriskajā namā 14. jūlija pievakarē notika satikšanās vakars. Trīsdesmit melburniešu atnāca satikties ar sportistiem, paklausīties viņu stāstus un pavadīt ļoti patīkamu vakaru pie glāzes vīna un Vilmas Puķes un Ērikas Riemeres sagatavotiem gardiem uzkožamiem.

Tagad sportists ar treneri dosies uz Perisher un apmetīsies atkal pie Ērika Veisa, kur viņi dzīvoja 2016. g. treniņu laikā. Ērika māja ir nepilnas stundas braucienā no Perisher, ļoti izdevīgā vietā. Ēriks ir labi pazīstamā Sidnejas sportista, nelaiķa Jāņa Veisa dēls un strādā kā slēpošanas instruktors Thredbo kūrortā.

Novēlam Tomam iegūt vietu starp pasaules spēkavīriem olimpiskajās spēlēs. Tad spēsim sekot viņa darbībai Latvijas vārdā. Ir jau tagad iespējams apskatīt viņa varenos lēcienus uz YouTube.

Dimis Pešudovs
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com