Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Atvērtais grāmatu skapis Latviešu centrā Minsterē

Ikviens varēs brīvi grāmatas nodot un saņemt

Laikraksts Latvietis Nr. 467, 2017. g. 19. jūlijā
Dina Krastiņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Atvērtais grāmatu skapis Latviešu centrā Minsterē. FOTO Dina Krastiņa.

Kopš 2012. gada, ar Latviešu Centra Minsterē (LCM) atbalstu, aktīvi un radoši rosās LR Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas finansēta lasīšanas veicināšanas projekta Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija dalībnieki. Programmas mērķis ir lasītprasmes veicināšana, diskusijas par grāmatām, augstvērtīgas literatūras izplatības sekmēšana.

Katru gadu LCM lasīšanas projekta ietvaros ir realizētas dažādas interesantas un lietderīgas idejas: lasītāji ir iepazinušies ar vietējo bibliotēku, Zentas Mauriņas, Kostantīna Raudives, Jāņa Jaunsudrabiņa piemiņas muzejtelpām, radījuši paši savu stāstu un ilustrāciju grāmatu Es un mana Latvija, veicinājuši interesi par literatūru.

Latviešu Centrs Minsterē jau izsenis bijis aktīvs kultūras vēstnesis. Uzsākot šī gada žūrijas darbu, dalībnieki ir realizējuši projekta koordinatores Dinas Krastiņas sen lolotu ideju – dāvājuši savai grāmatai vēl vienu mūžu, izveidojot Latviešu Centrā atvērto grāmatu skapi. Turpmāk, lai lasītu grāmatas, nebūs tās obligāti jāpērk vai jādodas uz bibliotēku, jo nu, neatkarīgi no LCM darba laika, grāmatas varēs aizņemties no brīvi pieejama grāmatu skapja. Ikviens var atnest savas personīgās izlasītās grāmatiņas, ievietot tās plauktos un izvēlēties sev tīkamu grāmatu no grāmatu skapja, bez maksas. Lai arī viss notiek anonīmi, dalībnieki lūgti ierakstīt vēlējumu savā grāmatā vai Viesu grāmatā, kura būs pieejama grāmatu skapī.

Ar neviltotu dāvināšanas prieku un sirsnību pirmās grāmatas atvērtajam grāmatu skapim 2017. gada 8. jūlijā dāvāja Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2017 dalībnieku ģimenes un LCM valdes priekšsēde M. Rācenāja.

Ikviens aicināts apciemot Latviešu Centru Minsterē, dalīties ar savu grāmatu, lasīt latviešu valodā, kā arī līdzdarboties lasīšanas veicināšanas žūrijas projektā.

Citējot Z. Mauriņu: „Prieks ir izstarot un izdalīt. Izdalīt to, kas mums pieder, vienalga, vai tā būtu maize vai māja, doma vai sapnis, un zināt, ka ir kāds, kas to saņem.“

Dina Krastiņa
Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas koordinatore Minsterē
14.07.2017.
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com