Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Lasītāja vēstule

„Aleksandra Pelēča lasītava“ saņem grāmatas no Austrālijas

Laikraksts Latvietis Nr. 467, 2017. g. 19. jūlijā
Zigurds Kalmanis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Biedrība Aleksandra Pelēča lasītava pateicas par vēsturiskas informācijas grāmatu sūtījumiem no Melburnas, ko saņēmām īsi pirms Jāņiem. Zinām, ka līdzīgas grāmatu pakas atsūtītas arī Laucienes un Pastendes bibliotēkām. Grāmatu dubultos eksemplārus vienmēr piedāvājam saviem sadarbības partneriem. Biedrība A. Pelēča lasītava ir bezpeļņas sabiedriska organizācija. Lasītavai nav algotu darbinieku, visus darbus veicam bez atlīdzības. Saimnieciskās darbības rezultātā gūtos ienākumus izlietojam organizācijas tehniskā nodrošinājuma iegādei un jaunu projektu īstenošanai.

Jaunākais mūsu izdevums ir divu gadu laikā ar domubiedru un Talsu pašvaldības iestāžu atbalstu sagatavotā un izdotā grāmata Talsu namu stāsti. Grāmatu atvērām Talsu pilsētas tiesību iegūšanas 100. jubilejā 2017. gada 15. aprīlī Talsu muzejā. Grāmata informē par Talsu namīpašniekiem un pilsētas veidošanās vēsturi. Tur atrodami līdz šim nepublicēti fotoattēli un unikāli dokumentu materiāli.

2016. gadā izdevām arhīvu pētnieces Daces Alsbergas un Zigurda Kalmaņa sagatavoto grāmatu Talsu patērētāju kooperatīvi. Uzskatām to par nozīmīgu darbu tādēļ, ka Latvijā mūsdienās nav publicētu pētījumu par patērētāju kooperatīvu vēsturi.

Lasītavā 2012. gadā izdotā Jura Jankoviča grāmata Spīta krustceles. Stāsts par padomju režīma dzīves augstskolu pārtulkota un izdota arī krievu valodā, nogādājot šo izdevumu Krasnojarskā, kur autors ieguva augstāko izglītību. No zemē ieraktas barakas Hantaikas apmetnē Jeņisejas krastā, kur pirmajā izsūtījuma gada ziemā nomira badā lielākā daļa izsūtīto Pievolgas vāciešu, Juris, pateicoties savai enerģijai, neatlaidībai un gribai mācīties, spēja kļūt par pilsētbūvniecības inženieri. Mūsdienās cienījamais kungs dzīvo Rīgā un priecājas par mazmeitas – operdziedātājas Marinas Rebekas panākumiem uz pasaules opernamu skatuvēm. Grāmata ir tulkota angļu valodā un, iespējams, iznāks Latvijā. Latviešu izdevums bez maksas lejuplādējams mājas lapā pelecalasitava.lv

Zigurds Kalmanis
biedrības „Aleksandra Pelēča lasītava“ pārzinis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com