Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Adelaides brīvprātīgā šofere Dzidra

Mēs, latvieši, lepojamies ar mūsu izdarīgo, izpalīdzīgo tautieti

Laikraksts Latvietis Nr. 461, 2017. g. 30. maijā
Gunta R. -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Brīvprātīgā autobusu šofere Dzidra Virgine (Virgin). FOTO Edis Gārners (Ed Garner).

Ir ļaudis, kuriem patīk sēsties mašīnai pie stūres un laisties tālumā. Nobrauktie kilometri drīzāk uzmundrina un iedvesmo, nekā nogurdina. Dažiem pat ir vienalga, cik liela ir šī kaste uz riteņiem, uzņemdamies vizināt ne tikai sevi, bet arī citus autobusā un turklāt – bez atlīdzinājuma – brīvprātīgi. Satiksmes samezglojumi viņus neuztrauc, un izbraukums kalnos vai mežā ir iespēja pastāstīt par apkārtnes dabiskiem daiļumiem.

Viena tāda ir Adelaides latviete Dzidra Virgine (Virgin). Dzidrai vienkārši patīk stūrēt! Jau vairākus gadus viņa vizina Adelaides latviešu seniorus dažādos izbraukumos – gan sēņot, gan uz vietējām vīna darītavām, gan uz kādu skaistā vietā situētu krodziņu, kur iebaudīt pusdienas. Reizēm šīs ekskursijas ilgst vairākas dienas. Dzidra kalpo gan Rosmei, gan Laimai, gan Daugavas Vanagiem un Vanadzēm un vienmēr ar smaidu uz lūpām un informācijas bagātību galvā. Pēc tam, kad ekskursanti rūpīgi nogādāti atpakaļ pie Tālavas vai DV nama, Dzidrai vēl jānogādā autobuss atpakaļ garāžā tīrs un izslaucīts. Veselas dienas darbs bez jebkādas atlīdzības. Ir, protams, arī cita veida uzupurēšanās: vienalga, kur aizvesti ekskursanti, Dzidra ir vienīgā, kura nekādā ziņā nedrīkst baudīt no saldenās pudeles! Viņai burbuļi drīkst nākt tikai no sodā ūdens.

Taču latvieši nav vienīgie, kam labums no Dzidras aizraušanās ar braukšanu. Pāris reizes nedēļā Dzidra brīvprātīgi sēžās aiz stūres, lai Portadelaides/Enfīldes (Port Adelaide/Enfield) rajona iedzīvotājus vestu uz vietējiem veikaliem, veco ļaužu mītnēm, ārstu klīnikām, sabiedriskiem centriem un vietējiem notikumiem. Te nu iznāk līkločot pa sānielām, vispirms uzlasot un pēc pāris stundām atkal mājā nogādājot katru, kas pats negrib vai nemāk braukt, vai netiek uz pilsētas autobusiem, kuri brauc tikai pa lielām galvenajām ielām. Vecāki ļaudis un tādi, kam apgrūtināta staigāšana, bez Dzidras un citu brīvprātīgo šoferu pakalpojumiem pat pie ārsta tiktu tikai ar lielām grūtībām. Šo pakalpojumu Dzidra veic jau trīspadsmit gadus, un pasažieriem tas ir bez maksas.

Pirms pāris nedēļām reklamējot Portadelaides/Enfīldes pašvaldības pakalpojumus, pāris vietās uz ielas parādījās liela afiša ar Dzidru pie sava autobusa. Mēs, latvieši, lepojamies ar mūsu izdarīgo, izpalīdzīgo tautieti un pateicamies viņai par uzupurēšanos mūsu labā. Noteikti arī viņas pašvaldības pasažieri domā tāpat.

Paldies, Dzidra!

Gunta R.
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com