Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Šausmīgie baciļi“ Sidnejas Latviešu namā

Ačgārnas kritikas – skats no iekšpuses

Laikraksts Latvietis Nr. 461, 2017. g. 30. maijā
Vija Sieriņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Baciļi un sargi. FOTO Māra More (Moore).

Baciļi un sargi. FOTO Aleksis Strazds.

Baciļu komanda. FOTO Filips Mors (Philip Moore).

Zinta Moore un Laima Jurane. FOTO Filips Mors (Philip Moore).

Ačgārnas kritikas par notikumiem Sidnejas Latviešu namā š.g. 29. un 30. aprīlī – skats no iekšpuses.

Red. Sestdien, 29. aprīlī, un svētdien, 30. aprīlī, Sidnejas Latviešu namā tika izrādītas Sidnejas Latviešu biedrības (SLB) skolēnu un Sidnejas Latviešu teātra (SLT) uzvestās divas viencēliena lugas. Pirmo daļu sniedza SLB Latviešu sestdienas skola.

Krusa Neimliģere

Lugā es spēlēju Bacili 5 vai Sargu, un man bija skats no iekšpuses, un es redzēju, kā viss notiek.

Vispār luga bija interesanta, bet, ja varētu, es gādātu, lai luga būtu mazliet garāka. Lugas tēma bija ļoti gudra – stāsts par maziem baciļiem meitenes kaklā, un tāpēc bija interesanta izrāde. Savā lomā kā sargs es staigāju pa skatuvi un ziņoju, ja kas nelabs. Man tā loma patika, jo man nebija daudz jārunā, bet es vēl biju daļa no lugas. Visinteresantākā loma, pēc manām domām, bija bērna (meitenes) loma. Luga sākās un beidzās ar viņu, un visa lugas darbība notika viņas kaklā.

Pirms lugas mums bija vairāki mēģinājumi. Katrreiz, kad mēs to izņēmām, es pamanīju, ka mēs kā grupa kļūstam labāki un labāki, līdz bijām gandrīz perfekti. Pēdējā mēģinājumā pirms lugas pirmās izrādes mums visiem bija kostīmi mugurā un es zināju, ka mēs esam gatavi. Mums nevajadzēja vairāk mēģināt. Kostīmi bija ļoti labi izdomāti un dekorācijas bija jaukas un krāsainas.

Man patika būt lugā šoreiz, bet es nedomāju, ka es atkal gribētu teātrī uzstāties. Man vairāk patīk būt aiz skatuves. Vispār – izrāde izdevās, un man tā bija ļoti laba pieredze.

Minna Teilora (Taylor)

Izrādē Bacilius Šausmīgus es spēlēju penicilīnu. Man patika spēlēt penicilīnu, jo es saņēmu savu brāli gūstā! Mans brālis bija bacilis. Visi zin, ka penicilīni ir labāki par baciļiem.

Lugas stāsts bija vienkāršs. Meitene nemazgāja rokas, un baciļi tika viņas mutē, un viņas rīkle sāpēja. Tad penicilīns saņēma visus baciļus gūstā, un meita bija vesela. Es tikai nezinu, vai īstā dzīvē vajag penicilīnu iekaisušai rīklei, jo jābīstas no superbaciļiem.

Mēģinājumi bija garlaicīgi, jo es nedarīju daudz. Baciļiem bija daudz teksta, bet penicilīnam tikai bija mazliet. Es domāju, ka mums vajadzēja vēl mēģinājumus, lai nospodrinātu mūsu priekšnesumus. Man vislabāk pašas kostīmam patika drošības brilles un ūdens pistole! Baciļiem bija krāsaini bumbuļi visur kur. Man tikai nepatika grimēties, jo man smiņķis riebjas.

Piedalīties teātrī bija interesanti. Es vēl nezinu, vai man patika vai nepatika teātris, bet es zinu, ka manam brālim ļoti patika.

Anika Moore

Man patika seju krāsot un tēlot bacili. Man arī patika būt kopā ar draudzenēm un skolas biedriem. Man arī patika dekorācijas.

Kaija Moore

Es domāju, ka tā luga bija interesanta tāpēc, ka tās saturs bija par baciļiem un ka meitenei sāp rīkle. Teksts nebija pārāk grūts, bet mums vajadzēja daudz laika, lai to iemācītos.

Es spēlēju bacili. Man patīk spēlēt baciļus tāpēc, ka kā baciļiem mums bija interesantāka darbošanās.

Mēģinājumos mums gāja labi, bet dažos no tiem gāja diezgan augsti. Es domāju, ka mums varbūt vajadzēja vēl vienu mēģinājumu pirms otrās lugas izrādes nākošā dienā. Kostīmi bija interesanti, bet man būtu paticis, ka visi baciļi būtu citās krāsās.

Pirms izrādes es biju nervoza, bet, kad es gāju uz skatuves, es vairs nebiju nervoza. Tieši pēc uzveduma es vairs negribēju teātrī uzstāties, bet tagad gan es atkal to gribu tāpēc, ka tur gāja tik jautri.

Vai izrāde izdevās? Jā, bet arī, nē, – tāpēc, ka daudzi no mums neatcerējās tekstu, bet mēs tomēr nospēlējām līdz beigām, un viss bija OK.

Luga, ko spēlēja SLT aktieri, bija interesanta, un man ļoti patika, ka tie aktieri ļoti labi iejutās savās lomās, un tāpēc es mēģināju izgudrot, kā luga beigsies.

Zinta Moore

Vispirms es biju ļoti skeptiska par lugas tēmu, bet tad, kad mēs sākām mēģinājumus, visi bija ļoti jocīgi, bet labi!

Es spēlēju bērna (Laimas) mammu. Man tā loma patika, bet es domāju, ka Laimai un man vajadzēja vēl vairāk teksta, jo mums visā lugā bija jāsaka tikai 5 rindiņas.

Mēģinājumi bija ļoti interesanti un traki, un es domāju, ka mēs nevarējām visu iemācīties bez kļūdām, bet, kad pienāca izrādes diena, viss gāja labi – tā kā visas latviešu lugas. Tur ir šurumburums līdz izrādes dienai, un tad viss ir kārtībā.

Dekorācijas bija foršas. Tur bija liela mute, ko mamma taisīja, un man tā patika. Kostīmi baciļiem bija smieklīgi.

Man liekas, ka izrāde izdevās, bet mums bija daudz brīžu, kad aktieri aizmirsa savu tekstu, un tad bija vietas, kad citi savu sakāmo nevarēja pateikt.

Parediģējusi skolotāja

Vija Sieriņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com