Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Gaudeamus“ Dievam un Latvijai

Koncerts Rīgas Domā

Laikraksts Latvietis Nr. 453, 2017. g. 31. martā
RTU vīru koris „Gaudeamus“ -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

RTU vīru koris „Gaudeamus“ ar diriģentu Ivaru Cinkusu. FOTO Publicitātes foto.

Piektdien, 31. martā, plkst. 19 aicinām apmeklēt RTU vīru kora Gaudeamus koncertu „Gaudeamus“ Dievam un Latvijai, kurā skanēs latviešu mūsdienu garīgā mūzika kora izpildījumā. Pasākums notiks Rīgas Domā, Herdera laukumā 6.

„RTU vīru koris „Gaudeamus“ līdz 2019. gada novembrim, kad Latvijā pieminēsim Bermonta sakāves 100. gadadienu, iecerējis piecu koncertu ciklu, ko var uzskatīt par 20. un 21. gadsimta latviešu vīru koru mūzikas augstāko virsotņu apkopojumu, kā arī iespēju papildināt mūzikas plauktus ar jaunām, īpaši pasūtinātām, kompozīcijām. Cikls aptvers plašu mūzikas spektru, sadarbojoties ar dažādu žanru Latvijas mūziķiem,“ saka RTU vīru kora Gaudeamus mākslinieciskais vadītājs Ivars Cinkuss. Viņš piebilst, ka cikla idejiskā iecere sakņojas latviešu rakstnieces, dramaturģes un dzejnieces Annas Brigaderes triloģijā Dievs. Daba. Darbs, šo papildinot Daili un Drosmi.

Koncertā klausītāji varēs iepazīties ar 21. gadsimtā tapušajām garīgajām kompozīcijām, ko radījuši latviešu komponisti Juris Karlsons, Andrejs Selickis, Rihards Dubra, Andris Sējāns, kā arī mūzikas pedagoģe un komponiste Maija Einfelde. Ērģelnieka Jāņa Pelšes sniegumā skanēs arī Lūcijas Garūtas un Aivara Kalēja ērģeļmūzikas darbi. Jau tradicionāli Rīgas Doma koncertos skanēs arī Johana Sebastiana Baha mūzika.

Koncerta „Gaudeamus“ Dievam un Latvijai diriģents – Ivars Cinkuss, ērģelnieks – Jānis Pelše, tenors – Mārtiņš Zvīgulis.

Biļetes var iegādāties Rīgas Doma kasē, kā arī stundu pirms koncerta. Biļešu cenas – 10 EUR, 15 EUR, 20 EUR. ■



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com