Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Dzintaru“ – LIVKS jaunākās ziņas

Aicinājums iesaistīties ar ieteikumiem un piedāvājumiem

Laikraksts Latvietis Nr. 451, 2017. g. 18. martā
Zinta Ozoliņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Dzintari

Dzintari

„Dzintari“. FOTO Publicitātes foto.

Dzintari ir latviešu īpašums, kas atrodas pusotras stundas brauciena attālumā no Adelaides, Dienvidaustrālijā. Tas ir īpašums, kurā ik gadu janvārī notiek LAAJ Annas Ziedares Vasaras vidusskola un citi pasākumi, un īpašums, par kuru rūpējās atsevišķa valde. Kā jau agrāk ir izziņots, 2016. gadā ieceltā Dzintaru (jeb Latviešu Izglītības Veicināšanas Kooperatīvās Sabiedrības, LIVKS) valde ir aktīvi ķērusies pie darba. Decembra sanāksmē kā valdes locekli pieņēma Kalvi Jaunalksni un vienbalsīgi par valdes priekšsēdi iecēla Zintu Ozoliņu. Valdē vēl sastāv Lilita Daenke, Kārlis Rolavs, Andra Rone, Ilze Švarca, Andris Švolmanis un kā valdes sekretāre darbojās Anne Audette. Kopā valdei ir plaša pieredze dažādās profesijās un laukos, visi ir aktīvi latviešu sabiedrībā un AZVV absolventi vai bijušie darbinieki. Neskatoties uz to, ka valdes locekļi pārstāv trīs pavalstis, viņiem ir arī kopēja vēlēšanās: veicināt LIVKS darbību un mērķus.

Pēdējos mēnešos valdes locekļi ir centušies apzināt turpmākās darbības apmērus un to, kas Dzintaros ir vajadzīgs. Ir vairāki labojumi vai remonti, kas būtu steidzīgi jāizpilda; ar uzmanīgiem plāniem un apdomīgu rīcību cerams to paveiks. Turpmākā attīstība tomēr ir sapņu stadijā. Vajadzīgas klašu telpas, kur noturēt stundas un skolēnus apmācīt, nevis istabas kas ir domātas gulēšanai un atpūtai. Varbūt vēl vēlamākas telpas būtu istabas ar ensvītu, lai skolotājiem, vadītājiem un ārzemju viesiem būtu ērtāk un vieglāk izpildīt pienākumus. To vēlētos arī citi īrnieki. Kā to veikt? Viss prasa naudu, jādomā un jāplāno, jo nauda no debesīm nekrīt, ir vajadzīgi labvēļi. Bet, lai vietas nestāvētu uz vietas, valdei ir paredzēts noturēt intensīvu darba nedēļas nogali, kur liks vietā nākotnes darbības plānu.

Vēl viens svarīgs darbs ir savest kārtībā Dzintaru paju īpašnieku sarakstu. 1980. gados vairāki simts cilvēku ziedoja $100 vai vairāk, lai atbalstītu īpašuma iegādi un telpu uzbūvi. Gadu gājienā, vairākiem ir mainījies dzīves stāvoklis, varbūt ir notikušas adrešu maiņas, vārdu maiņas, varbūt pajas ir nodotas mantiniekiem vai tamlīdzīgi. Valde centīsies panākt to, ja būtu kāds, kas domā, ka viņiem būtu pajas, bet par LIVKS darbību nesaņem informāciju, viņi sazinātos ar kādu valdes locekli un savu situāciju noskaidrotu. Vēl labāk, ja paju īpašnieks vēl vēlētos atbalstīt LIVKS darbību, viņi savas pajas noziedotu atpakaļ Dzintariem. To var viegli veikt, izpildot vajadzīgos dokumentus. Katrs valdes loceklis var izpalīdzēt un sniegt tālākus paskaidrojums. Informāciju var saņemt, sūtot jautājumus info@dzintari.com.au.

Laipni lūdzam arī citiem ieinteresētiem iesaistīties mūsu darbā ar ieteikumiem un piedāvājumiem!

Zinta Ozoliņa
LIVKS valdes priekšsēde
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com