Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ģimenes diena Kanberā

Bija dzimtas ar divām un trīs paaudzēm

Laikraksts Latvietis Nr. 450, 2017. g. 9. martā
Skaidrīte Dariusa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Inga Piekalna ar abiem vecvecākiem – Kolinu Beilsu (Colin) Bales un Minjonu Piekalnu. FOTO Ilze Beilsa (Bales).

Kanberas Latviešu biedrības februāra saietu, šī gada 25. februārī, Imanuela baznīcas zālē, Lyons, rīkoja KLB pieaicinātā jaunā (trešā) paaudze Ivetas Beilsas (Bales) vadībā.

Izvēlētā saieta tēma bija Ģimenes diena, ar domu pulcināt ģimenes kopīgā pēcpusdienā - satikties maziem, jauniem un veciem.

Šī doma īstenojās, un, saietā, bija dzimtas ar divām un trīs paaudzēm, un, viņu vidū, Eversonu dzimta ar četrām paaudzēm.

Apmeklētāju skaits bija neparasti kupls – satikās paziņas, kas gadiem ilgi nebija redzējušies. Bija apmeklētāji, kuri, izlasot paziņojumu par saietu, bija atnākuši meklēt pairušo saiti ar latvietību. Bija nelatvieši, kuru kādreizējās dzīves bija savijušās ar latviešiem.

Saietu atklāja KLB priekšnieks Juris Jakovics. Turpinājumā Marī Bērka (Maree Burke) (īru izcelsmes) stāstīja par viņas bijušo vīra māti, latvieti, un iepazīšanos ar latviešu kulināro mākslu. Ar humoru viņa stāstīja par viņu ik nedēļu kopīgo pārtikas iepirkšanos – skābi kāposti, sālītas siļķes, skābs krējums un rupjā maize. „Iemācījos gatavot latviešu ēdienus un pieradu pie latviešu dzīves veida,“ teica Marī.

Skaidrīte Dariusa, savukārt, stāstīja par savu vecmāmiņu, pieminot vecmāmiņas dzīves gudrību un vecmāmiņas stāstu par Burvju apli un tā brīnumaino spēku.

Tālāk, saieta ritējumā jauni un veci ielocīja kājas rotaļā Kumeliņi.

Telpā bija iekārtoti galdi, pie kuriem jauniņā paaudze varēja paskatīties bērnu grāmatas vai izmēģināt roku zīmēšanā. Uz uzstādītā ekrāna (Juris Jakovics), visu laiku ritēja videofilma ar dejām un rotaļām.

Saiets notika divās valodās – latviešu un angļu.

Skaidrīte Dariusa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com