Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas simtgades karogs

LV100 Latvijas karogs ierodas Kanādā

Laikraksts Latvietis Nr. 450, 2017. g. 9. martā
Līva Zemīte -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Latvija100

No kreisās: Kristiāna Grinberga un Līva Zemīte ar simtgades karoga futlāri.

Līva Zemīte un vēstījumu grāmata.

Latvijas simtgade ātri tuvojas, un līdz ar to īstenojas vairāki projekti, kuriem ir mērķis svinēt Latvijas simtgadi un iedvesmot tautu. Iespējams visplašākais no šiem projektiem ir Latvijas karoga ceļš, kura ietvaros pa visas pasaules latviešu centriem ceļo speciāls, Cēsīs darinātais Latvijas karogs.

Projekts, kas izveidojās 2015. g. 2x2 nometnē Latvijā, cenšas savienot visas pasaules latviešus ar Latvijas valsts simbolu – karogu. Latvijas simtgades jauniešu rīcības komiteja Svētku Rota uzņēmās projekta īstenošanu, un 2x2 jauniešiem bija iespēja baudīt jaundarināto karogu 2016. gada nometnē Latvijā, kur kultūras ministre Dace Melbārde oficiāli atklāja iniciatīvu. Karogs iesāka savu ceļu 2016. gada decembrī Austrālijas Latviešu Kultūras dienās un ceļos līdz 2018. gada novembrim, kad nonāks Brazīlijā. Pēc pasaules ceļojuma karogs atgriezīsies Latvijā. Starplaikā karogs viesosies Kanādā, Īrijā, Lielbritānijā, Vācijā, ASV (ieskaitot Baltimoras Dziesmu svētkos), Zviedrijā, Igaunijā, Islandē, Dānijā, Norvēģijā, Somijā un Luksemburgā.

Kanāda ir otrā valsts, kura saņem karogu. To sagaidīs pasākumi deviņās Kanādas pilsētās: Montreālā, Otavā, Toronto, Hamiltonā, Saskatūnā, Edmontonā, Kalgārijā, Kelonā un Vankūverā. Katrs latviešu centrs ir uzņēmies rīkot savu pasākumu un godināt karogu savā īpašā veidā. Pirmais pasākums bija Montreālā, 4. martā.

LV100 karogs ieradīsies Toronto piektdien, 10. martā, kur jaunieši viņu godinās LNJAK pasākuma Šī Māksla Ir Jauna atklāšanā. Tālāk viņš būs Kristus Dārzā svētdien, 12. martā, lai mūsu vecākā latviešu paaudze varētu arī būt daļa no karoga ceļa.

Plašākais Toronto sabiedrības pasākums notiks piektdien, 17. martā, plkst.19 Kanādas Latviešu centrā, Toronto. Pēc svinīgās karoga ievešanas būs daudzpusīga programma ar mūsu vietējiem talantiem, ieskaitot Daugaviņu, Dzirksti, Dižo Danci, Skandu, TLBSS koklētājus un dejotājus un citus solistus! Visiem būs iespēja parakstīties īpašā vēlējumu grāmatā, kas ceļo līdzi karogam. Ieeja pret ziedojumiem. Vakariņas būs pieejamas Umurkumurā no plkst.17 ar iepriekš pieteikšanos. Atspirdzinošie dzērieni un uzkodas Lielajā zālē no plkst.18. Pēc pasākuma sekos danči. Nenokavējiet brīnišķīgo iespēju būt daļai no Kanādas latviešu simtgades svinēšanas ceļa!

Svētdien, 19. martā, karogs ieradīsies Hamiltonā. Karogs tiks godināts Kristus draudzes dievkalpojumā plkst. 11. Sekos programma Mēs Latvijai lejas zālē, ar dziesmām, dzeju un deju. Piedalās Hamiltonas vīru ansamblis, Vainadziņš, Latviešu skola Hamiltonā, Eva un Toms Tenteri, Skanda un citi. Ieeja pret ziedojumiem.

Līva Zemīte
Laikrakstam „Latvietis“
Pirmpublicējums laikrakstā „Latvija Amerikā“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com