Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Kanberas latvieši nes Latvijas vārdu pasaulē

Daudzkultūru festivāls (Multicultural Festival) Kanberā (2)

Laikraksts Latvietis Nr. 449, 2017. g. 3. martā
Kristīne Saulīte -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LAAJ

No kreisās:  Daudzkultūru ministre Reičela Stīven-Smite, Ilze Lapsa-Beilsa, Vita Eversone, Kristīne Saulīte.

Jau trešo gadu pēc kārtas, pateicoties Kanberas tautiešu iniciatīvai un apskaužamajai enerģijai, tiek nodrošināta Latvijas līdzdalība Nacionālajā Daudzkultūru festivālā Kanberā, kas pie sevis pulcina turpat vai trīs simti tūkstošus interesentu, tai skaitā ministrus, vēstniekus un citus valdības pārstāvjus.

Festivāls rada īpašu iespēju nest Latvijas vārdu ārpus latviešu sabiedrības un informēt gan par mūsu vēsturi, dabu, sasniegumiem un iespējām to apmeklēt.

Tā arī šogad, 18. februārī, Kanberas pilsētas centrā piedalījās pāri par 170 dažādu nāciju ar 400 stendiem (informatīviem un kulinārijas) un 150 dažādiem priekšnesumiem.

Iepriekšējos divus gadus par Latvijas līdzdalību festivālā rūpējās Vita un Egons Eversoni, bet šogad tā vadību bija pārņēmusi nākošā paaudze – Ilzes Lapsas-Beilsas (Bales) ar dāmu grupu – Marutu Volšu (Walsh), Māru Eversoni un Tamāru Viljamsu (Williams).

Bija patiess prieks redzēt lielo interesi, kas tika radīta ap Latvijas stendu. Apmeklētāju skaits bija nerimstošs – gan interesējoties par savu identitāti; iespējām mācīties valodu; Latvijas vēsturi; iespēju apceļot Latviju; latviešu kultūru un tradīcijām, jo īpaši gaidāmajiem Dziesmu un deju svētkiem; ar ko Latvija ir slavena; līdz beidzot, – kur var atrast pīrāgu recepti!

Vēlreiz paldies kanberiešiem par Latvijas vārda nešanu pasaulē – Dacei Lapsai-Beilsai par vadīšanu, Egonam Eversonam par sarakstes un sadarbības uzturēšanu un turpināšanu ar Latvijas Ārlietu ministriju. Paldies Andrim Teikmaņa kungam par atsaucību, turpinot sagādāt daudz un dažādas reklāmas par Latviju; Dacei Dedekere (DeDeckker) par Latvijas stenda latvisko un īpaši gaumīgo iekārtojumu un Vitai Eversonei par aušanas demonstrēšanu!

Liels paldies arī pienākas Kanberas latviešu tautas deju kopai Sprigulītis Valda Strazda vadībā par sešām latviešu dejām, kuras bija iespēja noskatīties visiem festivāla apmeklētājiem.

Aicinu arī tautiešus no citām pavalstīm padomāt par iespēju apmeklēt festivālu nākamgad. Tiekamies, 2018. gada februārī Kanberā, Nacionālajā Daudzkultūru festivālā!

Kristīne Saulīte
LAAJ priekšsēde
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com