Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Pertas Daugavas vanagiem ražīgs gads priekšā

Nodaļas pilnsapulce lemj par iztrūkumu Latviešu centra budžetā

Laikraksts Latvietis Nr. 447, 2017. g. 19. febr.
Jānis Purvinskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

DV Pertas nodaļas valde 2017. gadā. FOTO Jānis Purvinskis.

Ilgvars Bergmanis. FOTO Jānis Purvinskis.

Svētdien, 12. februārī, DV Pertas nodaļas vanagi bija sanākuši aprunāties par to, ko un kā esam veikuši savu darbu, un lemt, ko un kā to veiksim nākotnē. Tā nu katru gadu sanākam kopā savā pilnsapulcē un apskatām, vai esam labi darbojušies, un kā varbūt varam gūt vēl labākus panākumus. Tā kā bija ieradusies gandrīz puse visu biedru, nobalsojām, ka varam pilnsapulci noturēt.

Atklājot sēdi, mūsu nodaļas valdes priekšsēdis Ilmārs Rudaks ziņoja, ka pagājušajā gadā mūžībā bija aizgājuši trīs mūsu nodaļas biedri: Juris Viļums, Ausma Džounsa (Jones) un Gunārs Kaģis. Mēs viņus atcerējāmies ar klusuma brīdi, kam sekojām nodziedot divus pantus, Daugavas vanagu dziesmas.

Tad Ilmārs pateicās mūsu vanadžu kopai par viņu visus šos garos gadus nenogurstošo darbu, atbalstot mūsu nodaļu, bez kura mēs nevarētu vispār pastāvēt. Turpinot sēdi, Ilmārs ziņoja, ka šogad mūsu nodaļas ilggadīgam biedram un bijušajam Latvijas leģionāram Ilgvaram Bergmanis DV Austrālijas valde ir piešķīrusi Atzinības rakstu, kuru mēs sveicām ar aplausiem.

Sanāksmes patīkamākā daļa bija beigusies, nu bija jāsāk pilnsapulces īstā darba daļa. Par sanāksmes vadītāju ievēlējām Jāni Vucēnu, kurš tūlīt pateicās Ilmāram Rudakam, mūsu nodaļas nenogurstošajam valdes priekšsēdim, par viņa darbu, ko viņš ir veicis jau daudz gadus. Kad sekretārs un balsu skaitītāji arī bija ievēlēti, sēde varēja ritēt uz priekšu.

Tā kā visi ziņojumi jau bija izdalīti pirms sēdes, un biedri tos bija izpētījuši, tad tieši pie nodaļas ziņojumiem nekādi lieki paskaidrojumi nebija vajadzīgi. Revīzijas komisijas ziņojums tūlīt tika nolasīts un ziņoja, ka valde ir strādājusi labi un naudas darījumi ir pareizi iegrāmatoti.

Tā kā DV ir arī līdzīpašnieki Latviešu Centrā, tad tas ziņojums bija mazliet pilnāks un lielāks. Liekas, ka nākamgad mums var rasties iztrūkums Centra uzturēšanas ienākumiem, jo jauns zāles īrnieks nav atrasts un iepriekšējais, austrāliešu teātris, mūsu zāles lietošanu nav vēl lūdzis. Mašīnu novietnes laukumam vajadzēs jaunu pārklāju. Tur atkal vajadzēs līdzekļus. Tā kā Centrs ir visu trīs organizāciju kopīgs īpašums, visām trim organizācijām tad būs šie izdevumi arī jāsedz. Pilnsapulce nolēma atbalstīt abas vajadzības ar nepieciešamo aizdevumu Centram, kurš tad arī paliks Centra aizdevumu fondā.

Vēlēšanas bija īsas un ašas: Valdes priekšsēdis Ilmārs Rudaks, 2016. gada valde ar klāt ievēlētu biedrzini un Revīzijas komisija ar jaunievēlētu vienu biedru. Tātad DV Pertas nod. darbosies ar: valdes pr. – Ilmārs Rudaks; valdē: Rita Džonsona, Jūlijs Bernšteins, Austra Kaģis, Viktors Mazalevskis, Jānis Purvinskis un Andris Vārpiņš; rev. komisijā: Jānis Vucēns, Nikolajs Džonsons un Jānis Kukuls.

Kasiere bija darījusi labu darbu un sabalansējusi nākamā gada budžeta izdevumus ar ienākumiem, kuru pieņēmām bez ķīvēšanās. Tagad bija tikai palicis ziņot par Pertas nodaļas rīkoto Austrālijas Daugavas vanagu delegātu sanāksmi, kura nu jau ir uz mūsu sliekšņa.

Pēc mēneša mūsu pilsētu apciemos Daugavas vanagi no visiem galvenajiem Austrālijas latviešu centriem, kur spriedīs par mūsu Austrālijas vanagu un visas DV organizācijas skarošajām lietām. Pēc šīs svarīgās sēdes tad arī izmantosim izdevību, lai šajā laikā varam atzīmēt Oskara Kalpaka, Latviešu leģiona un Kurzemes Cietokšņa atceres.

Kaut arī ar katru gadu mūsu skaits sarūk, darba slodze paliek tā pati. Tad nu tiem, kas ir gatavi to nastu nest tālāk, kaut gan arī viņu gadu nasta paliek lielāka, darbs tomēr ir jāveic tik un tā. Kamēr mēs novērtēsim šo darba nozīmi, un, ja arī jauni spēki klāt nenāk, tikmēr arī darītāji rādīsies, jo latvieši ir sīksti un savus pienākumus apzinās. Uz redzēšanos nākamajā pilnsapulcē – 2018. gadā!

Jānis Purvinskis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com