Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Beidzot drošs pamats zem kājām!

DV Adelaides nodaļa atsāk darbību

Laikraksts Latvietis Nr. 447, 2017. g. 19. febr.
Gunta R. -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

Nodaļas priekšniece Gunta Rudzīte ar kliņģeri. FOTO Pēteris Strazds.

Juris Jaudzems saņem DVCV Atzinības rakstu. FOTO Pēteris Strazds.

Deivids Gails (David Giles) un Māra Kīna (Keen) saņem DVAV Atzinības rakstus. FOTO Pēteris Strazds.

Svinības DV namā. FOTO Pēteris Strazds.

Kā jau katrs vecas mājas īpašnieks zinās, pie vecas mājas mūžīgi kaut kas labojams. Ne tikai laika zobs dara savu, arī balto skudru zobs it naski strādā un izrobo kādreiz tik stiprās koka konstrukcijas. Gadu gaitā, DV Adelaides nama bāra grīda šur tur pielabota; taču beigās nodaļas valde nāca pie atziņas, ka nekas cits nelīdzēs, kā grīdas kapitālremonts. Sirds sažņaudzās vien par lielajiem izdevumiem domājot, bet... kas jādara, tas jādara un turklāt – vēl pirms sākās jaunais darba gads, lai nebūtu jācieš arī neērtības.

Jāizsaka liela pateicība amatniekiem, kuri noziedoja savas brīvdienas, lai Andra Jaudzema un Edgara un Paula Ceplīša firmu vadībā veiktu lielo darbu. Mazu sarežģījumu piespēlēja Vasaras Vidusskola, kurai neparedzētu apstākļu dēļ vajadzēja Vanagu namu savai noslēguma ballei 22. janvārī. No šāda būvdarba rodas neiedomājami daudz un smalki putekļi, kas ielien visās spraugās, skapjos, atvilktnēs... vēl iepriekšējā vakarā tīrītāja Ilze slaucīja beidzamos būvdarbu putekļus, pat mazgāja traukus un glāzes un kārtoja mēbeles visā namā. Jaunā, pulierētā koka grīda gan tik skaista, ka uz tāda mākslas darba gandrīz vai žēl likt kāju. Spīd un laistās! Materiāls un krāsa pieskaņota zāles grīdai.

Taču tie nebija vienīgie darba rūķi, kuri savas brīvdienas ziedoja nodaļas labā. Gadiem ilgi Vanagu noliktavā krājās mantas, lielākoties uz grīdas, cita citai virsū un priekšā, lielā mudžeklī. Tur bija darbs, kas sen gaidīja darītāju: atbrīvoties no aizvēsturiskām grabažām un lietojamām mantām sabūvēt plauktus. Šķūņa glābējs – ne spožās bruņās, bet gan amatnieka virsvalkā, izrādījās Agris Ezeriņš, kas veica šo ļoti vajadzīgo darbu – plaukti sabūvēti, mantas sašķirotas. Nu ir katrai lietai sava vieta, viss viegli pārredzams un pieejams; pat vīru kora podestiem un saliekamajiem dārza galdiem savi īpaši nožogojumi. Daudziem ļaudīm pat dzīvojamā istaba nav tik kārtīga!

Tā kā tādus sasniegumus nevar palaist garām bez svinēšanas, tad DV darbības gada pirmajā dienā, sestdien, 11. februārī, notika grīdas un šķūņa iesvētības. Nodaļas priekšnieces karsta vēlēšanās bija sapulcināt visus amatniekus, kas lielos darbus veikuši. Taču tie visi izrādījās vareni kautrīgi, un bija atnākuši tikai Andris un Edgars, un ne jau, lai viņus daudzinātu. Andris strādāja bārā aiz letes, un Edgars, nu, tāpat vien. Bārmenis visiem klātesošajiem pagādāja šampānieti, priekšniece iestūma lielu kliņģeri un paskaidroja, kas tiek svinēts. Ar pirksta galu, priekšniece no šampānieša glāzes uz grīdas uzpilināja svēto ūdeni grīdas iesvētīšanai. Veselu glāzi liet uz grīdas nebūtu prāta darbs!

Vēl trešais svinību iemesls bija palicis pāri no pagājušā gada, jo Lāčplēša dienas sarīkojumā, kad tradicionāli izdala gada apbalvojumus, trīs apbalvotie nevarēja ierasties. Kā gadījās, sestdien visi trīs bija klāt, un tā nu beidzot Juris Jaudzems (DVCV Atzinības raksts), Māra Kīna (Keen) un Deivids Gails (David Giles) (DVAV Atzinības raksti), saņēma savus nokavētos apbalvojumus. Apsveicam!

Tā nu sākām DV Adelaides nodaļas jauno gadu ar nozīmīgām izdarībām. Kā jau parasts sestdienās, tikšanās sākās ar Vanadžu pusdienām (Paldies Dainai ar palīdzēm!), un pēc grīdas iesvētes seriāla Likteņa Līdumnieki sekotāji varēja turpināt lielā zālē apmierināt savu aizraušanos. Daudz interesantāk nekā Bold and Beautiful! Četrdesmit grādu karstumā sēdēt vēsinātā telpā bija pavisam patīkami. Turpināsim katru sestdienu ar pusdienām, un ceram visus redzēt 4. martā vispirms jau Kalpaka/Kurzemes Cietokšņa atceres sarīkojumā un pēc tam nodaļas 65 gadu jubilejas svinībās, kur uz auksto galdu lūdzam jau laikus pieteikties.

Uz redzēšanos!

Gunta R.
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com