Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Četru vēstnieku akreditācija Rīgas pilī

Indijas, Marokas, Kataras un Krievijas

Laikraksts Latvietis Nr. 446, 2017. g. 13. febr.
Aina Gailīte -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Indijas vēstniece Monika Kapila Mohta. FOTO Aina Gailīte.

Marokas vēstniece Amina Buajaša un Ārlietu ministrijas Valsts protokola vadītāja Veronika Erte. FOTO Aina Gailīte.

Kataras vēstnieks Ahmeds Saif Saif Halaf Al Midhadi. FOTO Aina Gailīte.

Krievijas vēstnieks Jevgenijs Lukjanovs un prezidents Raimonds Vējonis. FOTO Aina Gailīte.

2017. gada 7. februārī Rīgas pilī notika četru valstu vēstnieku akreditācijas, trīs no viņiem kā Latvijā nerezidējošo. Šis pasākums notiek pēc protokola, un, no malas skatoties, varēja redzēt, ka visi vēstnieki, vairāk vai mazāk ir satraukušies.

Tas notiek tā: pa zāles vienām gala durvīm ienāk vēstnieks kopā ar Ārlietu ministrijas Valsts protokola vadītāju Veroniku Erti, pa zāles otrām durvīm ienāk Latvijas prezidents Raimonds Vējonis; Valsts protokola vadītāja stāda priekšā akreditējamo vēstnieku, kurš nodod prezidentam akreditācijas rakstu, abi nostājas pie savas valsts karoga, vēstnieks iepazīstina ar vēstniecības darbiniekiem un saviem ģimenes locekļiem, ja tādi ir līdzi; notiek oficiālā fotografēšanās. Tālāk prezidents un vēstnieks dodas uz blakus zāli, kur pie apaļa galda notiek iepazīšanās saruna tulka klātbūtnē un īsu brīdi šeit ir klāt arī preses pārstāvji.

Kā Latvijā nerezidējošie vēstnieki tika akreditēti: Indijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Monika Kapila Mohta (Monika Kapil Mohta); Marokas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Amina Buajaša (Amina Bouayach) un Kataras ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Ahmeds Saif Saif Halaf Al Midhadi (Ahmed Saif Saif Khalaf Al-Midhadi).

Kā Latvijā rezidējošs, tika akreditēts Krievijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Jevgenijs Lukjanovs (Evgeny Lukyanov), par kuru lielu interesi izrādīja arī krievu valodā informējošie mediji.

Šoreiz, tehnisku iemeslu dēļ, akreditācija nenotika Sūtņu zālē.

Aina Gailīte
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com