Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jaunais Krievijas vēstnieks

Ieradies uz iepazīšanās vizīti

Laikraksts Latvietis Nr. 445, 2017. g. 7. febr.
LR Ārlietu ministrija -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Centrā Jevgeņijs Lukjanovs. FOTO LR Ārlietu ministrija.

Kreisā galda pusē LR ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs; labā pusē Jevgeņijs Lukjanovs. FOTO LR Ārlietu ministrija.

Iepazīšanās vizītes ietvaros, 3. februārī, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Krievijas Federācijas nozīmēto vēstnieku Latvijā Jevgeņiju Lukjanovu (Лукьянов Евгениий Владимирович), lai pārrunātu aktuālās divpusējās attiecības.

„Krievija ir mūsu kaimiņš. Lai gan vairākās un principiālās lietās mums ir atšķirīgs redzējums, taču esam gatavi sadarboties tajās jomās, kas veicina praktisko un nozaru sadarbību – īpaši transporta nozarē, kultūras, robežu demarkācijas jautājumos, nelegālās migrācijas un organizētās noziedzības jomās. Šā gada maijā Latvijā tiek plānota starpvaldību komisijas kārtējā sēde. Esam gandarīti par līdzšinējo Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbību,“ teica E. Rinkēvičs.

Ministrs pauda nopietnas bažas par šā brīža situāciju Ukrainas austrumos un aicināja Krieviju Normandijas formāta ietvaros konsekventi pildīt Minskas vienošanos.

Amatpersonas bija arī vienisprātis, ka ir jāturpina darbs pie Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju sadarbības plāna izstrādes nākamajam periodam.

LR Ārlietu ministrija



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com