Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Annas Ziedares Vasaras vidusskola

Ziņas no 43. AZVV

Laikraksts Latvietis Nr. 443, 2017. g. 19. janv.
Lilita Daenke -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
VV2015

43. Annas Ziedares Vasaras vidusskolas saime. FOTO Rūdis Dancis.

Annas Ziedares Vasaras vidusskolas karoga laukums. FOTO Rūdis Dancis.

Skaistajā Dzintaru kalnā ir atkal sabraukuši daudz skolēnu no visām Austrālijas malām.

Ir liels prieks, ka pirmajā klasē ir 15 skolnieki, kas pirmo reizi piedzīvo Vasaras vidusskolas intensīvo programmu. Šogad stundās piedalās 56 skolnieki un 14 audzinātāji, bet visi kopā ar skolotājiem, viesiem un darbiniekiem ir gandrīz 100 cilvēku.

Atbraukuši vairāki viesu skolotāji no Latvijas. Ir atgriezusies iemīļotā pirmās klases valodas skolotāja un Latvian Voices – dziedātāja Marta Lortkipanidze, lai turpinātu mācīt savu klasi otrajā gadā. Ilze Gaigala, arī no Rīgas, ir mūsu pedagoģijas speciāliste; viņa māca skolniekus, kuri ir latviešu valodas zināšanu ceļa sākumā. Katrīna Dimanta ar savu dzīvesprieku iedvesmo jauniešus par folkloru un tautas dziesmām, kā arī nodarbojas ar mūzikas ansambli. Meistars audējs Māris Maniņš jau otro reizi māca visai skolas saimei aust prievītes, maciņas, spilvendrānas, utt. Laura Leontjeva, Animas kora diriģente un Latvian Voices dziedātāja ir ieradusies no Kultūras dienām ar savu jauko ģimenīti. Viņa iestudē vairākas dziesmas, ko klausītāji varēs dzirdēt gan baznīcas dievkalpojumā Adelaidē, gan skolas Noslēguma koncertā. Tas notiks 21. janvārī plkst.15.00 Tālavā.

Koncertā īpaša vieta būs tautas dejām, jo Jānis Purviņš, Latvijas deju virsvadītājs, arī ir ieradies no Kultūras dienām.

Jau otro reizi no Amerikas atlidojusi skolotāja, kādreizēja Garezera pārzine Elisa Freimane, par ko mēs esam ļoti pateicīgi. Vasaras vidusskola ir svētīta ar prāvestes Anitas Vārsbergas-Pāžas no Vašingtonas klātbūtni. Viņa māca ticības mācību, vada dievkalpojumus un rīta lūgšanas.

Vēl ir daudz un svarīgu skolotāju un darbinieku, kas veic apbrīnojamu darbu, lai turpinātu mācīt mūsu Austrālijas latviešu nākotni.

Latviešu vēlējums

Lai dod mums Dievs, ka mūžam varam
Mēs laikmetiem un laikiem garām
Arvienu dzīvā straumē traukt;
Kā sēja nebeidzas un pļauja,
Kā nerimst Daugava un Gauja,
Lai latvji nerimst spēkā augt.
(L. Breikšs)

Lilita Daenke
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com