Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Adelaides Vanadzes tirgojas

Vanadžu Ziemassvētku tirdziņš Vanagos

Laikraksts Latvietis Nr. 441, 2016. g. 23. dec.
Gunta R. -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

Mīļā Mildiņ!

Vai tiešām tik sen neesmu Tev rakstījusi? Tā vien liekas, ja nebūtu svētki, daži cilvēki ikdienas steigā galīgi aizmirstu sazināties. Katrā ziņā, Vanadžu tirdziņš 3. decembrī ar tik daudzām, sen neredzētām sejām man atgādināja, ka katru dienu pie Tevis piedomāt nav ne tuvu tas pats, kā sēsties pie datora un Tev rakstīt. Te nu es beidzot esmu, jo neesmu no tiem, kam mūžīgi pie auss pielipis mobilais telefons.

Kā ik gadus, arī šogad Adelaides Vanadzes Ziemassvētkus iezvanīja ar gadskārtējā tirdziņa naudas šķindoņu. Viss sākās ar pusdienām, kā jau katru sestdienu, un turpinājās ar loteriju, bagātīgu kūku galdu, dažādu mantu tirgošanu un šī gada jaunumu – zīlnieci. Pusdienu aukstā plate pievilināja trīsdesmit gardēžus, kuri, protams, apmeklēja arī Vanagu nama bāru. Piemērotā brīdī nosvinējām arī mūsu Veltiņai (Velta Puksts) 90. šūpuļa svētkus ar šampanieti un dziesmu.

Pa to laiku tirgošanās bija jau sākusies, un, jāsaka, ka bagātīgais cepumu klāsts pazuda diezgan ātri. Visādi gardumi – kūkas, pīrāgi, rupjā maize, ievārījumi, saldie un sāļie cepumi, pat divējādas aknu pastētes un mājās audzēti citroni nozuda pircēju somās tā, ka maz kas palika pāri. Protams, vislielākais pievilkšanas spēks bija svētku gardumam, piparkūkām, kuras Vanadzes sacepa jau septembrī, bet taupīja līdz šai reizei. Loterija šoreiz bija klusā, ne saucamā; visas mantas jau sanumurētas, pircējs tūlīt apskata savas biļetes un vai nu laimīgs paņem savus ieguvumus, vai noplāta rokas par neveiksmi. Vienmēr pastāv iespēja pie bāra remdēt bēdas...!

Šogad tirdziņā redzējām jaunu atrakciju – zīlnieci. Tā nebija nekāda šarlatāniska, raibi pārģērbta čigāniete, bet pavisam nopietna dāma, skolota roku līniju un skaitļu (Numerology) zinātnēs. Katrs, kas viņas klātbūtnē pavadīja laiku un padevās viņas pētošam skatam, bija pārsteigts par viņas gaišredzību: „Bet es to nevienam neesmu stāstījis – kā Tu to zini?“ Kā? Viss skaidri uz delnas rakstīts. Mīļā Mildiņ, atzīšos, ka piegāju viņai ar zināmu skepsi (ne šoreiz, citā reizē), taču beigās biju spiesta atzīt, ka tanī lietā tomēr kaut kas slēpjas. Kā viņa par mani, toreiz viņai galīgi svešu cilvēku, varēja zināt tik daudz?

Būsi lasījusi avīzē, ka Adelaides Vanagi un Vanadzes nodibinājuši četras stipendijas Latvijas studentiem, kuri blakus studijām kādā Latvijas augstskolā sastāv arī Zemessardzē. Ar katru gadu mūsu leģionāru skaits sarūk, tādēļ Vanagu pienākums ir atbalstīt topošos Latvijas sargus. (Kas zina, ko izdomās Trumps?) Milzīgi jauku pārsteigumu sagādāja Velime un Līgo Grass, DV nodaļas priekšniecei rokā ielikdami aploksni ar $1000 ziedojumu šai stipendijai. Cik brīnišķīgi! Liels paldies dāsnajiem ziedotājiem (un arī tiem diviem jaukiem cilvēkiem, kuri jau pirms nedēļas noziedoja šim mērķim $70). Katrs dolāriņš tiek novērtēts un izmantots stipendiju turpināšanai. Varbūt Vanagiem vajadzētu dibināt speciālu stipendiju fondu? Būs jāparunā ar priekšniecību.

Mīļā Mildiņ, bija prieks Vanagu namā satikties ar tik daudziem cilvēkiem, kas uz Vanagiem bieži nenāk. Lai redz, cik jauki mūsmājās – garšīgas pusdienas, jauka kompānija, lustīga sadzīve! Jācer, ka viņi atnāks biežāk.

Šoreiz jāsaka liels, liels PALDIES čaklajām Vanadzēm par milzīgo darbu, jo ne jau vienā dienā vai ar viena cilvēka pūlēm var dabūt gatavu tādu sarīkojumu kā tirdziņu. Beidzamajos pāris gados esam pazaudējuši tik daudzas čaklas rokas, bet, kā par laimi, ir arī nākušas klāt pat gados jaunākas, un par to var tikai priecāties.

Gaišus svētkus Tev un Tavējiem. Apņemsimies nākamā gadā sazināties biežāk!

Visu labu,
Gunta



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com