Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


MLNK gadskārtējā pilnsapulce

Valdes priekšsēža Kārļa Kasparsona ziņojums

Laikraksts Latvietis Nr. 440, 2016. g. 15. dec.
Kārlis Kasparsons -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
MLNK

MLNK_Jauns

Melburnas Latviešu nama kooperatīva gadskārtējā pilnsapulce notika sestdien, 12. novembrī, Melburnas Latviešu nama Mazajā zālē.

Paldies par jūsu klātbūtni Melburnas Latviešu Nama kooperatīva 2016. gada pilnsapulcē!

Valdes darbs pēdējos 12 mēnešos ir bijis intensīvs un ļoti sekmīgs, un daudz kas ir padarīts. Henrija Pacers savā ziņojumā pastāstīs pilnībā par uzsāktiem un pabeigtiem projektiem. Pateicos visiem Nama darbiniekiem, kas ziedojuši savu brīvo laiku, strādājot Nama labā, lai izpildītu 2015/16. gada darba plānu.

Vēlos atgādināt, ka katrs mūsu sabiedrības loceklis, kas vēlas strādāt Nama labā, ir laipni aicināts pievienoties valdei vai Dāmu kopai. Tā, kopīgi strādājot, spēsim paveikt daudzos projektus un vēl daudzus citus darbus šinī 2016/17. darbības gada.

Melburnas Latviešu Nams ir mūsu sabiedrības sirds un dvēsele. Šeit ir mūsu sabiedrības 70 gadu vēsture, no pašiem sākuma gadiem, sākot no 1947. gadu. Lūdzu pēcnācējiem, neaizmetiet jūsu vecāku, vecvecāku vai radinieku uzkrātos vēsturiskos materiālus, piemēram: foto uzņēmumus, sarīkojumu programmas, kā arī daudz citu neatvietojamu vēsturisku materiālu. Lūdzu, pārrunājiet vēsturisko materiāla vērtību ar Ilzi Nāgelu. Ilze ir uzņēmusies iemūžināt stāstus, notikumus un foto uzņēmums un ievietot tos Nama topošajā vēstures grāmatā.

Valde lūdz sabiedrības locekļiem padomāt par daļēju testamenta novēlējumu Namam. Tautiešus, kas novēlējuši namam līdzekļus, valde godina viņu piemiņu Nama labvēļu plāksnē, redzama foajē pretim Hugo Misiņa zālei.

Valde uzmanīgi izvēlas projektus tā, lai projekti nepārsniedz mūsu pieejamos naudas līdzekļus. Valde arī cītīgi izseko Viktorijas pavalsts un Centrālās valdības sludinājumiem, kas saistīti ar Availability of Funds for Cultural Precincts and Community Infrastructure Grants.

Ar pieejamiem naudas līdzekļiem valde ir nobeigusi vairākus projektus 2015/2016. finansiālā gadā: Modernizēta un pārbūvēta kafejnīca, virtuve un virtuves noliktava; Pie ieejas vārtiem ir redzams jauns Nama izkārtne latviešu un angļu valodā; Daiļamatniekiem lielajā foajē ir izstāžu vitrīna ar viņu rokdarbiem un cenām, par kādām tos var iegādāties; Namam ir jauns logo; logo konkursā piedalījās: Andris Laucis, Kārlis Eimanis, Antra Švarca un Gregs Vaitlovs (Greg Whitelaw); konkursā vinnēja Andris Laucis; Namam ir sava mājas lapa; tās Webmaster and Content Manager ir Arnis Gross; Namam ir sava Facebook, Twitter un Flickr, ko vada Simona Gaisa; Ieejā starp galveniem ieejas vārtiem un lielā foajē durvīm ir atrodami četri jauni soli atpūtai; Skatuves ģērbtuvē ir iebūvēts Document Compactus un nodots lietošanai bibliotēkai; Abiem koriem ir iegādāti salokāmi alumīnija podesti; Pirmās palīdzības skapim, kas atrodas aiz Jurjāna mozaīkas, ir novietots Defibrilator with full set of operating instructions; Pārbūvēta nama elektrības piegāde un sadale: New Electrical Switchboard with Safety Switches; Gaisa dzesinātājs Lielajai zālei ir salabots, gatavībā uz AL56. Kultūras dienām.

Projekti uz nobeigšanu 2016/2017. finansiālajā gadā

Iebūvēt paceļamo liftu no foajē uz Lielo zāli un skatuvi; Nomainīt skatuvei aizskaru; Nomainīt logu aizkarus Lielā zālē; Nomainīt skatītāju krēslus Lielajā zālē; Iebūvēt Misiņa zālē gleznu izstādēm piemērotu apgaismojumu.

Adjustable Track Lighting: Iebūvēt Misiņa zālē multimedias iekārtas Multimedia systemas; Modernizēt saimnieka virtuvi un vannas istabu; Pārbūvēt virtuves Coolroom; Iebūvēt trepju telpā uz bibliotēku izstāžu vitrīnu latviskajiem lietišķās mākslas darbiem; Koridorā no aizskatuves uz Braunšteina istabu atvietot linoleju ar tepiķi; Iebūvēt auto novietnē zem Lielās zāles noliktavu skapjus; Misiņa zāles dārza pagalmam veikt nepieciešamos izbūves un remonta darbus. Varat redzēt, ka projektu daudzums, kas pabeigti 2015/2016. gadā, ir tāds pats, kā projektu daudzums,kas jāpabeidz nākošgad.

Kārlis Kasparsons
MLNK Valdes priekšsēdis
2016. gada 12. novembrī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com