Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Arhibīskape Lauma Zušēvica Brisbanē

Dievkalpojums un sadraudzība pie kafijas galda

Laikraksts Latvietis Nr. 440, 2016. g. 15. dec.
Māra Siksna -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Arhibīskape Lauma Zušēvica ar Kvīnslandes latviešu ev. lut. draudzi. FOTO Arnis Siksna.

„Lai cerības Dievs jūs piepilda ar prieku un mieru ticībā un jūs Svētā Gara spēkā kļūtu pārpilni šajā cerībā.“ (Rm.15:13)

Ar Dieva palīgu no dažām īsām un sasteigtām stundām var plūst neizmērāma svētība. To piedzīvojām arhibīskapes Laumas Zušēvicas vadītajā dievkalpojumā 1. decembrī Nācaretes baznīcā un pēc tam sadraudzībā pie kafijas galda.

Kaut ceturtdienas pēcpusdiena ir neparasts laiks dievkalpojumam, kupls skaits no Kvīnslandes Latviešu ev. lut draudzes pulcējās, lai satiktu mūsu pirmo arhibīskapi. Mēs apzināmies, ka šādas vizitācijas Austrālijā nenotikt bieži, un tāpēc bijām pateicīgi par šo iespēju kaut uz īsu brīdi viņu satikt un uzklausīt. Bija skaisti redzēt, viņu ienākam cēli baltā tērpā ar zizli un mitru mūsu mazajā baznīciņā!

Sākuma liturģijas noslēgumā arhibīskape svētīja draudzes valdi un mudināja to turpināt kalpot Dievam un līdzcilvēkiem. Adventa laikā sprediķu un dziesmu tēmās izskan aicinājums priecāties par jauna baznīcas gada sākumu un cerēt uz visu gaišo, ko ik gadus mums nes Kristus piedzimšanas vēsts. To arī šoreiz apstiprināja izmeklētie Svēto rakstu lasījumi, sprediķis un lūgšana. Pēc dievgalda un beigu liturģijas nobeidzām dievkalpojumu ar baznīcas himnu Dievs kungs ir mūsu stiprā pils.

Pie kafijas galda lūdzu Laumai Zušēvicai paskaidrot viņas līdzšinējo pieredzi arhibīskapes amatā. Viņa stāstīja par to, kas ir sasniegts un dod prieku: sieviešu mācītāju skaitu LELBĀL draudzēs; jauno draudzi Īrijā; saitēm ar Pasaules luterāņu federāciju, Pasaules baznīcu apvienību; Porvoo Communion (Eiropas luterāņu un anglikāņu baznīcu savienību) un it sevišķi par LELBĀL apgabala nodibināšanu Latvijā. Žēl, ka pašreiz tas ļoti saistās ar asumiem un nespēju vienoties starp LELB (Latvijas evaņģēliski luterisko baznīcu) un LELBĀL (Latvijas evaņģēliski luterisko baznīcu ārpus Latvijas). Apbrīnojam viņas spēku, pacietību un izturību, pildot arhibīskapes pienākumus, un visi lūdzam, lai Dievs šīs dāvanas vēl vairo nākotnē!

Māra Siksna
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com