Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Aizvadītais gads „Tālavā“

Gadskārtējā pilnsapulce Adelaidē

Laikraksts Latvietis Nr. 440, 2016. g. 15. dec.
Rudīte Bērziņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Adelaides Latviešu nama kooperatīva valde. Pirmā rindā no kreisās: Daina Bērziņa, Dāvids Vēdigs, Rudīte Bērziņa. Otrā rindā: Valdis Jaudzems, Varis Līdums, Imants Didrichsons, Andis Bērziņš (priekšsēdis). Trūkst Dainis Skābe. FOTO M. Reinhards.

Adelaides Latviešu namā Tālavā pulcējās jau latviešu sabiedrības ceturtā paaudze. Lai gan mūsu sabiedrības skaits sarūk, un nama īrnieki ir tagad pārsvarā cittautieši, latviešu darbība namā neapsīkst. Jaunā paaudze caur latviešu spēļu grupu un skolu rosīgi darbojās sestdienas rītos. Piektdienas vakaros notiek tautas deju grupas Auseklītis mēģinājumi.

Pagājušā gada beigās mēs baudījām namā ļoti sekmīgās Austrālijas Latviešu Jaunatnes dienas. Kā katru janvāri, iesākām jauno gadu ar vienmēr iepriecinošo Annas Ziedares Vasaras Vidusskolas Noslēguma koncertu. Pārējās paaudzes turpina apmeklēt namu gan dažādos koncertos, sanāksmēs, sarīkojumos, pasākumos un 18. novembra svinībās. Novusa spēlētāji trenējās un rīko sacīkstes. Jauktais koris Dziesmu laiva tiekas uz mēģinājumiem pirmdienas vakaros. Adelaides Latviešu biedrības bibliotēka rūpējās par grāmatu mīļotājiem. Sestdienas rītos un katra mēneša pēdējā piektdienā Laimīgā stundā Tālavas Sabiedriskais klubs sagādā tautiešiem patīkamu tikšanos vidi.

Nama kooperatīvs (Latvian Co-operative Ltd) rūpējās par nama uzturēšanu. Š.g. 27. oktobrī notika gadskārtējā pilnsapulce. Priekšsēdis Andis Bērziņš savā ziņojumā sniedza pārskatu par aizvadīto darbības gadu. Lai gan namu regulāri izīrē, izdevumi pārsniedz parastos ieņēmumus, un bez ziedojumiem un mantojumiem nams nevarētu pastāvēt. Pēdējā gadā ar likumu pieprasītie ugunsdrošības darbi ir izmaksājuši lielas naudas summas. Pilnsapulce pieņēma jaunus statūtus, kuri paredz, ka darbību izbeidzot, kooperatīva vērtība tiks nodota latviešu organizācijai/ām ar līdzīgiem mērķiem.

Valdes locekļi Andris Jaudzems un Juris Skābe izbeidz darbību līdz ar šo pilnsapulce. Priekšsēdis pateicās gan Andrim un Jurim, gan visiem direktoriem par neatlaidīgo darbību nama labā. Ievēlēti divi jauni direktori – Dāvids Vēdigs un Dainis Skābe. Paaudžu maiņa valdes sastāvā, kura iesākta pagājušā gadā, turpinās, un līdz ar to mūsu valdes caurmēra vecums ir 53 gadu! Jaunās paaudzes direktora enerģija, tehniskās zināšanas un svaigā pieeja, vecāko direktora plašā pieredze un savstarpējs respekts un pozitīva griba darboties, rada patiesu optimismu par nama nākotni.

Nākamā gada sākumā paredzēta plānošanas sesija, lai iztirzātu valdes ieceres un plānus nama labā, ar īpašu skatu uz 2018. g., kad svinēsim Latvijas simtgadi, kā arī Austrālijas Latviešu Kultūras dienas Adelaidē.

Rudīte Bērziņa
Adelaides Latviešu kooperatīva sekretāre
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com