Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Adelaides „Daugava“ svin svētkus

DV Vīru kora eglītes vakars

Laikraksts Latvietis Nr. 440, 2016. g. 15. dec.
Gunta R. -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
AdelaidesDVkorisDaugava

„Ģimenes bilde“ – Koristi un diriģente. FOTO Rūdis Dancis.

Kā katru gadu, vīru koris Daugava ļoti siltajā svētdienas, 11. decembra, pēcpusdienā pulcējās priekšnieka Edgara Ceplīša viesmīlīgajā namā, lai nobeigtu gada darbību ar eglītes vakaru. Koristu otrās puses kuplināja jau tā bagātīgo mielasta galdu ar salātiem un kūkām; pats saimnieks lika galdā lauku pavardā cepto vepri (viņa paša izteiciens!), un plašais dzērienu klāsts nodrošināja viesiem svētku labsajūtu. Latvijas Cēsu alus siltā dienā sevišķi labi garšoja.

Protams, neiztika bez dziedāšanas, jo koristi paliek koristi. Skanēja gan Ziemassvētku, gan karavīru dziesmas, kā jau Daugavas Vanagu korim pienākas. Oficiālā daļa aizņēma tikai mazu brīdi no vispārējām svinībām, bet priekšnieka pateicība diriģentei par pūlēm un pacietību nāca no sirds. Sevišķi tika pieminēts šī gada koncerts, kas prasīja lielas pūles, toties vainagojās ar dižiem panākumiem. Cepure nost visiem dalībniekiem. Liela daļa koristu gatavojas braukt uz Melburnu, piedalīties Kultūras dienu Kopkora koncertā.

Pēc brītiņa, kad visi jau bija ieēduši un iestiprinājušies, un kamēr vēl gaišs, oficiālais fotogrāfs Rūdis Dancis aicināja klātesošos uz ģimenes bildi.

Vīri noteikti ar nepacietību gaida jaunu gadu, kad varēs atkal katru ceturtdienas vakaru satikties un latvju dziesmu skandināt. Vienmēr jau var cerēt uz jauniem dziedātājiem, kas ir tik ļoti mīļi gaidīti.

Gunta R.
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com