Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Laimas namiņš“ Rīgā

Kura ir Tava Ziemassvētku brīnuma kartiņa?

Laikraksts Latvietis Nr. 439, 2016. g. 6. dec.
Aina Gailīte -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

„Laimas namiņa“ atklāšana. No labās Iveta Vējone. FOTO Aina Gailīte.

„Laimas namiņa“ atklāšana. Centrā Iveta Vējone. FOTO Aina Gailīte.

Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kundze Iveta Vējone lasa kartiņas ar kādas ģimenes bērnu dāvanu lūgumiem Ziemassvētku vecītim. FOTO Aina Gailīte.

Ziemassvētku gaidīšanas laikā teju katru cilvēku pārņem vēlme izdarīt ko labu, Rīgā tādu iespēju ir sagādājusi Orkla Confectionery & Snacks Latvija, jau piekto gadu atklājot Laimas namiņu pašā Rīgas centrā pie pie visiem zināmā Laimas pulksteņa – šogad ar sabiedrības atbalstu piepildot vairāk nekā 1100 Latvijas maznodrošināto daudzbērnu ģimeņu bērnu un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Onkoloģijas nodaļas mazo pacientu sapņus par Ziemassvētku dāvanām.

25. novembra gaužām rudenīgā dienā, ar Laimas namiņa atklāšanu, sākas Ziemassvētku gaidīšanas laiks un svētku brīnumus nu var veidot katrs. Kā tad notiek šo brīnumu uzburšana šajā, gandrīz vai piparkūku namiņā, tik siltā, gaišā un saldā? Šogad ieguvu pilnīgu skaidrību – ieeju namiņā, vispirms noreibstu no telpas rotājuma, bet divas rūķu meitenes sarkanos šifona svārciņos palīdz neapjukt, man tikai jāizvēlas kāda bērna zīmētā kartiņa ar vēlmi pēc konkrētas Ziemassvētku dāvanas (kartiņu protams jāizvēlas tādu, lai spētu sagādāt šo prieku). Ja kāds alkst pēc nopietnākas un ļoti vajadzīgas dāvanas, tad rūķu meitenes palīdz vai nu apvienot vairākus devējus vai atrast firmu, kas uzņemas šo sagādātāja lomu. Kad izvēle izdarīta, mani ieraksta sarakstos un noteiktā laikā es iesaiņoto dāvanu nogādāju šeit pat,namiņā. Tālāk jau tiek organizēta piegāde, laikam aizrunā vietu Ziemassvētku vecīša kamanās. Kad šo visu zini, tad ir ļoti liels prieks par Laimas namiņu!

Otro gadu namiņa atklāšanā piedalījās Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kundze Iveta Vējone, saņemot apsveikuma kartiņu no Vilciņu ģimenes ļoti samulsušās jaunākās atvases. Vilciņu ģimene no Kalupes pagasta pagājušajos Ziemassvētkos saņēma prezidenta ģimenes sagādātās dāvanas. Šogad, turpinot aizsākto tradīciju, kā pirmā bērnu veidoto kartīti no namiņa egles izvēlējās Iveta Vējone, lai piepildītu Ziemassvētku vēlēšanos sešu bērnu audžu ģimenei no Līgatnes novada.

„Man ir patiess prieks maģisko Ziemassvētku gaidīšanas laiku aizsākt ar šo sirsnīgo labdarības projektu, kas ar sabiedrības nedalītu atbalstu izstaro un gādā gaišākus svētkus bērniem no Latvijas maznodrošinātajām ģimenēm un Bērnu klīnikās universitātes slimnīcas Onkoloģijas nodaļas. Aicinu ikvienu piedalīties un atbalstīt šo akciju, iedomājoties un sajūtot to siltumu, kādu izstaro bērna prieks pie svētku egles, saņemot sen gaidīto dāvanu,“ savās sajūtās dalās Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone.

Klātesošos uzrunāja arī Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa un Orkla Confectionery & Snacks Latvija sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša – „„Laimas“ namiņā līdz pat 2017. gada 2. janvārim, no plkst. 12.00 līdz 21.00, izņemot svētku dienas, mīļi gaidīts ir ikviens Latvijas iedzīvotājs un viesis, lai no namiņa brīnumu egles izvēlētos vienu kartiņu un, sarūpējot dāvanu, piepildītu to bērnu kvēlākos sapņus par sen lolotām dāvanām, kuru ģimenes šajos svētkos pašas to nevar atļauties.“

Pievienojos aicinājumam, faktiski mums katram tik jāatrod īstā kartiņa Ziemassvētku brīnumam!

Aina Gailīte

Laikrakstam „Latvietis”



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com