Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Zemestrīce Jaunzēlandē

„Esam priecīgi, ka dzīvi un neskarti“

Laikraksts Latvietis Nr. 437, 2016. g. 18. nov.
Ligita Lakstiņa Marks -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

No kreisās. Ligita Lakstiņa Marks un Inese Laine Dziesmu svētku laikā Latvijā 2013. gadā.

Kā vēstīja ziņu aģentūras, svētdien, 13. novembrī, Jaunzēlandi bija skārusi spēcīga – 7,8 balles zemestrīce; ziņoja, ka zemestrīces hipocentrs atradies desmit km dziļumā, bet epicentrs – 90 km attālumā no Dienvidsalas lielākās pilsētas Kraistčerčas un 53 km attālumā no Emberlejas.

Ligita raksta:

Mēs esam lucky*, jo pie mums nav postījumu. Naktī, kad notika zemestrīce, mēs jau saldi gulējām, bet lielais troksnis, kas nāca pirms zemestrīces, mūs uzmodināja. Abi ar vīru lēcām no gultas un skrējām ārā no mājas. Zeme līgojās, un māja kratījās. Mūsu kaķis Timmits, ka bulta metās ārā no mājas un aizskrēja nezināma virzienā. Tā mēs abi (pidžamās) stāvējām ārā, un bija bail atgriezties iekšā mājā... jo pēcgrūdieni, kas sekoja, bija spēcīgi.

Mana kaimiņu meitene, kura ir stāvoklī 5. mēnesī, bija viena pati mājās, tāpēc piezvanīju viņai, lai uzzinātu, kā viņai... viņai bija panika. Uzaicināju, lai nāk pie mums... tā mēs nosēdējām gandrīz visu nakti; kopā drošāk. Gulēšana jau nekāda nesanāca, jo pēcgrūdieni sekoja viens otram.

Otrā dienā devos uz darbu, lai palīdzētu satīrīt, kas saplīsis. Vīna pudeles, glāzes,trauki... uz grīdas. Jāsaka, ka arī manā darba vietā nebija tik lielu postījumu, bet citās vīnotavās (cellar door) tie bija lielāki.

Zeme jau turpina kustēties, jo ik pa brīdim jūtam lielos grūdienus. Iepriekšējā naktī sākas lielas lietus gāzes, kas turpinājās visu nakti. Kad atausa diena, viss bija pārplūdis. Sākas lielais paisums, un vairāk ūdens ieplūda ciematā. Dienas pirmajā pusē mēs bijām nogriezti no ārpasaules, jo visi ceļi bija pārplūduši un neizbraucami. Gaidījām, kad sākās bēgums... tad pamazam viss sāka atgriezties vecajās sliedēs.

Jā, katrā ziņā, nav patīkami, ka viss tas notiek; daudzi mani draugi, kas dzīvo Blenheimā, nebija tik lucky kā mēs, jo zaudēja daļu no savas iedzīves... bet galu galā, tā ir tikai manta, visi priecīgi, ka ir dzīvi un neskarti.

Ligita Lakstiņa Marks
Laikrakstam „Latvietis“

* angl. – laimīgi



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com