Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


ALA paziņojums presei

Par ASV prezidenta vēlēšanu rezultātiem

Laikraksts Latvietis Nr. 436, 2016. g. 13. nov.
Pēteris Blumbergs -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
ALA

Amerikas Latviešu apvienība

Amerikas Latviešu apvienība izvērtē ASV prezidenta vēlēšanu rezultātus un sveic jaunievēlēto prezidentu Donaldu Trampu ar uzvaru. Amerikai ir spēcīgas demokrātiskas tradīcijas, un šo vēlēšanu rezultāts ir šo tradīciju apliecinājums – tauta ievēlē prezidentu, kas tai šķiet vispiemērotākais attiecīgajā momentā, balstoties uz ASV pavalstu vēlēšanu kolēģijas sistēmu.

Mēs esam gandarīti, ka ALA biedri un ASV latviešu sabiedrība ir bijusi aktīva šajās vēlēšanās, balsojot pēc pašu izvēles, izmantojot savas demokrātiskās tiesības. Mēs izsakām cerību, ka sabiedrība tagad saliedēsies, un es aicinu visus būt vienotiem Latvijas labā.

Amerikas Latviešu apvienība kopā ar Apvienoto baltiešu komiteju (JBANC) un Centrālās un Austrumeiropas koalīciju (CEEC) turpinās atbalstīt Latvijas un Baltijas valstu ārpolitiskos mērķus. Mums ir spēcīgi sabiedrotie ASV kongresā (Baltic Caucus) un atbalstītāji ASV domnīcu (think tank) aprindās. Mēs strādāsim kopā, lai gādātu par to, ka nākamais ASV prezidents izvēlas spēcīgu ārpolitisko komandu, kurai būtu svarīga Austrumeiropas drošība un sadarbība ar NATO, un nozīmētu Ārlietu ministru un Aizsardzības ministru, kam rūp transatlantiskās saites.

ALA strādās ar Latvijas vēstniecību un valdību, aicinot Latviju pēc iespējas drīzāk spēcināt tās aizsardzības spēkus, un caur Kanādas militāro spēku bataljonu stiprināt saites ar NATO spēkiem un dalībvalstīm.

Kā jau ALA ziņoja priekšvēlēšanu gaitā, mēs kā organizācija ieņēmām neitrālu nostāju, lai nešķeltu mūsu biedrus un latviešu sabiedrību kopumā republikāņu un demokrātu atbalstītājos, bet mūsu uzmanībai nepagāja garām kandidāta Trampa izteikumi par NATO un ASV lomu Rietumvalstu aizsardzības alliansē, par iespējamo draudzību ar Krieviju. Mēs šinī jautājumā nepiekritām kandidātam Trampam. Jāatceras, ka ASV prezidents nevada valsti vienpersoniski; viņam ir jāstrādā ar kongresu, kur vairākumā ir viņa partijas biedri. Izsaku cerību, ka Republikāņu partijas attieksme starptautiskās drošības jautājumos nemainīsies, un ASV pildīs savas starptautiskās saistības.

Turpināsim sekot ASV un Krievijas attiecībām arī nākamās administrācijas laikā, lai nepieļautu nekādus apdraudējumus Eiropas drošībai un mūsu kopējai vērtību sistēmai. Aicinu nenovērtēt par zemu Amerikas vēlētāju izvēli, ASV demokrātijas spēku un iesaku to pašu darīt arī Krievijai.

Pēteris Blumbergs
ALA valdes priekšsēdis
2016. gada 9. novembrī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com