Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jauns Austrālijas vēstnieks Latvijā

Akreditācijas vizītē apmeklē Okupācijas muzeju

Laikraksts Latvietis Nr. 436, 2016. g. 13. nov.
LR Ārlietu ministrija -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Jaunais Austrālijas vēstnieks ar ģimeni akreditācijas vizitē pie Latvijas Valsts prezidenta. No kreisās: Lidija (Lydia) Kenna, Astrīda (Astrid) Kenna, Džonatans Čārlzs Kenna (Jonathan Charles Kenna), LR prezidents Raimonds Vējonis, Džeraldīne Taisona (Geraldine Tyson), Freja (Freya) Kenna. FOTO Toms Kalniņš, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja.

No kreisās: Austrālijas vēstnieks Latvijā Džonatans Čārlzs Kenna, Latvijas Okupācijas muzeja direktors Gunārs Nāgels. FOTO Latvijas Okupācijas muzejs.

Latvijas Okupācijas muzeja direktors Gunārs Nāgels (no kreisās) un jaunais Austrālijas vēstnieks Latvijā Džonatans Čārlzs Kenna ar ģimeni Latvijas Okupācijas muzejā. FOTO Latvijas Okupācijas muzejs.

OM

Latvijas Okupācijas muzejs

Pirmdien, 7. novembrī, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs tikās ar Austrālijas ārkārtējo un pilnvaroto nerezidējošo vēstnieku Latvijā Džonatanu Čarlzu Kennu (Jonathan Charles Kenna), kas Latvijā ieradies akreditācijas vizītē.

Tikšanās laikā abas puses atzinīgi novērtēja Latvijas un Austrālijas divpusējās attiecības, īpaši uzsverot, ka esam līdzīgi domājošas partnervalstis. Svarīgi ir ne tikai veicināt aktīvāku divpusējo dialogu politiskajā un ekonomiskajā jomā, bet arī ciešāk sadarboties starptautisko organizāciju ietvaros.

A. Pildegovičs atzīmēja, ka Latvija turpina padziļināt attiecības ar Austrāliju gan divpusējo attiecību jomā, gan Eiropas Savienības (ES) ietvaros, īpašu uzmanību pievēršot ekonomisko sakaru paplašināšanai. Abas puses par perspektīvu uzskata gatavošanos ES un Austrālijas visaptverošā tirdzniecības nolīguma sarunu uzsākšanai.

Valsts sekretārs pauda gandarījumu, ka ir noslēgts Pamatnolīgums starp ES un Austrāliju (Framework Agreement between the EU and Australia), un norādīja, ka ceram uz tā parakstīšanu tuvākajā nākotnē.

Tikšanās laikā A. Pildegovičs apliecināja Latvijas vēlmi noslēgt līgumu starp Latviju un Austrāliju par izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem, kas tādējādi radītu stabilu pamatu ekonomiskās sadarbības veicināšanai turpmāk. Tāpat pauda Latvijas interesi par Darba brīvdienu shēmas (Working Holiday Scheme) līguma noslēgšanu, kas veicinātu studentu apmaiņu un piesaistītu vairāk Austrālijas studentus un jauniešus apmeklēt Latviju.

Akreditācijas vizītē vēstnieks iesniedza akreditācijas vēstules Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, kā arī tikās ar Saeimas priekšsēdētājas biedru Gundaru Daudzi.

Džonatans Čarlzs Kenna ir ieņēmis dažādus amatus Austrālijas Ārlietu un tirdzniecības ministrijā, bijis padomnieks Austrālijas Pastāvīgajā pārstāvniecībā PTO Ženēvā un Austrālijas pastāvīgais pārstāvis ANO Āzijas un Klusā okeāna valstu ekonomikas, un sociālā komisijā. Strādājis Austrālijas vēstniecībā Bangkokā kā vēstniecības vadītāja vietnieks.

Kopš 2016. gada Austrālijas vēstnieks Zviedrijā, nerezidējošais vēstnieks Latvijā, Igaunijā un Somijā.

LR Ārlietu ministrija



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com