Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Vēstule redakcijai

Piebildes Māra Branča rakstam par Pasaules latviešu mākslas centru (PLMC) Cēsīs.

Laikraksts Latvietis Nr. 375, 2015. g. 28. aug.
Lelde Kalmīte -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Šogad Cēsīs esam atklājuši jau otro latviešu diasporas mākslas izstādi, par ko esam pateicīgi mākslas darbu ziedotājiem, projekta finansiālajiem atbalstītājiem – mūsu tautiešiem mītņu zemēs un Latvijā, kā arī Latvijas valsts institūcijām.

Pārsteidzoši, ka autors nav varējis atrast Pasaules latviešu mākslas savienības mājas lapu un ka tas it kā izraisīja nepamatotu pārmetumu par mūsu organizāciju, – proti, ka mēs „sevi apmierinām ar paveikto, uzsitam sev uz pleca, sak, lūk, cik mēs esam lieli malači! Taču tālāk?” Aicinu ikvienu, kam interesē šis projekts, ieskatīties tīmekļa vietnē: www.latviandiasporaart.org.

Jāpiezīmē, ka esam spēruši soli uz priekšu, un plašākā PLMC aktivitāšu reklamēšana notiek Facebook vietnē, kur informējam par aktualitātēm, kā arī piedāvājam plašu vizuālo ieskatu mūsu izstāžu zāles darbībā. Katru gadu izdodam apkārtrakstu, kas tiek izsūtīts interesentiem visā pasaulē. Šogad, sadarbībā ar Vidzemes TV, esam uzsākuši dokumentālās filmas projektu.

Piekrītu autoram, ka „Diasporas mākslas izstāžu zāle jāieved Latvijas kultūras un mākslas dzīves apritē.” Pie tā mēs strādājam, taču tas nevar notikt pēc burvju mājiena. Ja ieskatāmies PLMC izstāžu zāles atsauksmju grāmatā, redzam, ka uz Cēsīm iepazīties ar diasporas latviešu mākslu dodas Latvijas bibliotēku un muzeju pārstāvji, Vidzemes un Rīgas mūzikas un mākslas skolu pedagogi un skolēni, kultūras jomas pārstāvji no visiem Latvijas novadiem, Latvijas un ārvalstu diplomāti. Priecē arī plašās ārzemju jauniešu grupas, 2x2 un Sveika Latvija! programmas ietvaros.

Mēs esam gatavi uzklausīt konstruktīvus ieteikumus mūsu darbības uzlabošanai un aicinām visus, kam interesē diasporas latviešu mākslas saglabāšanasprojekts ieskatīties tīmekļa vietnē: www.latviandiasporaart.org vai mūsu Facebook sadaļā.

Lelde Kalmīte
Nodibinājums „Pasaules latviešu mākslas centrs“
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com