Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Svētki nāk!

Šogad „Jautrais pāris“ atskatās uz 65 nodejotiem gadiem

Laikraksts Latvietis Nr. 373, 2015. g. 15. aug.
Iveta Rone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
JautraisParis

„Jautrā pāra“ mēģinājums. FOTO Iveta Rone.

„Jautrā pāra“ un „Trakā pāra“ mēģinājums. FOTO Iveta Rone.

Ir piektdienas vakars, un Sidnejas Latviešu namā valda liela rosība. Kā parasti piektdienās, tautas deju kopas Jautrais pāris mēģinājums iet pilnā sparā, bet šovakar dejotājos ir jūtama īpaša enerģija un satraukums. Un kāpēc lai tā nebūtu? Svētki nāk! Šogad Jautrais pāris atskatās uz 65 nodejotiem gadiem, un jubileja tiks atzīmēta sestdien, 5. septembrī, Sidnejas Latviešu namā gan ar uzvedumu, gan saviesīgu vakaru.

Jautrā pāra dejotāji mācās jaunas dejas un noslīpē arī vecākas, iemīļotas dejas, kas ir ieņēmušas nozīmīgu vietu kopas vēsturē. Notiek pārrunas par to, kura katram ir mīļākā deja. Vienoties par to, protams, nevar, tātad uzvedumā tiks uzvestas dejas, kas atbilst dažādām gaumēm. Dejos tagadējie un arī bijušie Jautrā pāra dejotāji – tā sauktais Trakais pāris, kas ar tik pat lielu sajūsmu pašlaik sestdienas pēcpusdienās pulcējas uz mēģinājumiem. Un nākošie Jautrā pāra dejotāji, – tie, kas vēl ir drusku par jaunu, lai stātos lielo dejotāju rindās, – arī sestdienās cītīgi mācās dejot, lai godam varētu piedalīties uzvedumā.

Un kas būtu svētki bez viesiem! Bez sidnejiešiem uzvedumā piedalīsies arī Kanberas Sprigulītis, Melburnas Ritenītis, Melburnas Piektais ritenis un dejotāji no Adelaides Auseklīša. Būs ne tikai acīm ko skatīties, bet arī ausīm ko klausīties. Varenie Sidnejas muzikanti, kas nesen iepriecināja publiku Kultūras dienu tautas deju uzvedumā, arī šajā jubilejas sarīkojumā gādās par pavadījumu. Dejas un mūzikas mīļotajiem būs ko papriecāties, un bijušie dejotāji varēs ar kritisku aci paskatīties, vai lietas pa 65 gadiem ir mainījušās.

Pašlaik Jautrā pāra mēģinājumos ir dzirdama ne tikai deju mūzika un smiekli, bet arī nopietnas pārrunas. Pēc uzveduma taču būs pienācīgi jāuzņem viesus un, protams, arī pašiem gribēsies papriecāties pēc padarītā darba. Kā viesus ēdināt? Kā pušķot zāli? Vai saukt to par balli, vai saviesīgu vakaru? Vai rīkot izstādi, lai paši un viesi varētu pakavēties atmiņās? Tik daudz ko domāt un darīt! Ik nedēļu tiek pārrunātas iespējas un apsvērti jauni ierosinājumi.

Nu beidzot plāns ir gatavs – būs saviesīgs vakars! Jautrais pāris cer, ka pēc uzveduma saviesīgajā vakarā viņiem piebiedrosies ne tikai uzveduma dalībnieki, bet arī Jautrā pāra bijušie dejotāji, draugi un labvēļi. Būs siltas vakariņas, būs skaisti dekorēta zāle, būs deju mūzika. Varēs mierīgi draugu pulkā pasēdēt vai arī uzdancot – kā katrs vēlas.

Ir jau vēls, kad pēdējie dejotāji atstāj mēģinājuma telpas. Katram ir uzdots par kaut ko domāt un kaut ko darīt, lai jubilejas priekšdarbi ietu uz priekšu. Ir prieks dejot, ir prieks kopīgi kaut ko darīt. Ar prieku tiks 5. septembrī gaidīti viesi gan uz Jautrā pāra 65. jubilejas deju pēcpusdienu, gan uz saviesīgo vakaru pēc tam.

Iveta Rone
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com