Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Mūžībā aizgājusi Anita Garanča

Izcilā vokālā pedagoģe

Laikraksts Latvietis Nr. 372, 2015. g. 7. aug.
Irbe Treile -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Garanca

Anita Garanča.
10.02.1949. – 23.07.2015.

Latvijas Nacionālā opera un balets dziļās sērās paziņo, ka pēc smagas slimības mūžībā aizgājusi izcilā vokālā pedagoģe Anita Garanča (10.02.1949 – 23.07.2015).

Latvijas Nacionālās operas un baleta kolektīvs izsaka visdziļāko līdzjūtību Anitas Garančas ģimenei, daudzajiem audzēkņiem un visiem vokālās mākslas cienītājiem.

Latvijas Nacionālās operas solistu vokālā pedagoģe Anita Garanča ir izaudzinājusi daudzus patiesi izcilus operas māksliniekus, sniedzot viņiem vērtīgus padomus vokālās meistarības padziļināšanā. Anitas Garančas audzēkņi šobrīd dzied uz pasaules nozīmīgākajām operas skatuvēm Ņujorkā, Milānā, Vīnē, Parīzē, Londonā un citās metropolēs.

Anitas Garančas nodarbības apmeklējuši gan daudzi ārvalstu dziedātāji, gan arī latviešu solisti un, protams, Anitas meita – pasaulslavenais mecosoprāns Elīna Garanča. Audzēkņi atzīst, ka Anita Garanča ar savu augsto profesionalitāti un sirds siltumu palīdzējusi attīstīt ne tikai viņu balsis, bet arī personību.

Anita Garanča 1973. gadā absolvējusi Latvijas Mūzikas akadēmijas kordiriģentu nodaļu, bet 1982. gadā ieguvusi diplomu vokālajā mākslā, bijusi kamerkora Ave Sol un Filharmonijas soliste. Anitu Garanču par savu skolotāju sauc arī liela daļa Latvijas dramatiskā teātra aktieru. Latvijas Nacionālajā operā izcilā skolotāja strādāja kopš 1996. gada. Anita Garanča bijusi augstu novērtēta profesore Latvijas Mūzikas akadēmijā un Latvijas Kultūras akadēmijā.

Informāciju sagatavoja:

Irbe Treile
Latvijas Nacionālās operas un baleta
sabiedrisko attiecību vadītāja



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com