Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Palīdzīgas rokas

Kanberas „Sprigulīšu“ saimes devums

Laikraksts Latvietis Nr. 372, 2015. g. 7. aug.
Skaidrīte Dariusa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Pēteris Viljams ar dēlu Robiju izdarot mērniecības darbus Hilkresta starptautiskās skolas ēkām un to apkārtnei (Sentani, Papua, Indonēzija). FOTO no Pētera Viljama privātā arhīva.

Ik gadus daudzas ekonomiski bagātākas valstis (ieskaitot Austrāliju) no savu valstu budžetiem atvēl zināmas naudas summas ekonomiski trūcīgām valstīm to izglītības un materiālās labklājības uzlabošanai, un, līdz ar to, politiskai stabilitātei. Līdztekus šiem oficiāliem valstu devumiem ir daudz privātas organizācijas, kuru paspārnē darbojas atsevišķas personas (sevišķi profesionāļi), kas paši, sedzot savus finansiālos izdevumus, dodas uz kādu no šīm zemēm, ziedo savu laiku un aroda prasmi, sniedzot palīdzību attiecīgā laukā.

Arī Kanberas latviešu saimes vidū ir personas, kuras ir piedalījušās šādās palīdzības akcijās. Pirms pāris gadiem tāds bija Juris Jakovics, kas saziņā ar Kanberas Rotary Club pats par saviem līdzekļiem devās uz Indonēziju un tur vienā no nabadzīgiem lauku apvidiem, izraka lielu skaitu ūdens akas. Ar šo aku izrakšanu viņš atviegloja daudzu jauno meiteņu (desmitgadīgu un jaunāku) dzīvi, kuru uzdevums bija katru dienu mērot garu ceļu (10 km un vairāk), lai savām ģimenēm piegādātu dzeramo ūdeni.

Savukārt šī gada jūnijā uz Indonēziju labdarības darbos devās Pēteris Viljams (Peter Williams) un viņa dēls Robijs (Robbie). Tāpat kā Jakovicu ģimene, Pētera ģimene – sieva Tamāra (Ātrens) un bērni Robbie un Daina ir bijušie tautas deju kopas Sprigulītis dejotāji un latviešu saimes darba atbalstītāji.

Pēteris ir mērnieks un firmas 4d Surveying direktors. EMI (Engineering Ministries International) paspārnē, viņš un dēls Robbie devās uz Hilkresta (Hillcrest) starptautisko skolu (Sentani, Papua, Indonēzija), lai, veicot mērnieka darbu, varētu dot ieteikumus skolas ēku un apkārtnes uzlabošanai. Tāpat kā Jakovics, viņš pats sedza visus izdevumus. Šīs skolas audzēkņi lielāko tiesu ir misionāru bērni, bet viņu vidū ir arī vietējo iedzīvotāju bērni. Pēteris, atskatoties uz padarīto, jūt patīkamu gandarījumu.

Skaidrīte Dariusa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com