Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Neskaitāmie ES samiti par Grieķiju

Cik tie izmaksā?

Laikraksts Latvietis Nr. 372, 2015. g. 7. aug.
Ģirts Salmgriezis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Eiropas Parlamenta Budžeta komitejas deputāte Inese Vaidere (ETP grupa, Vienotība) ir pieprasījusi no Eiropas Savienības (ES) Padomes detalizētu informāciju par to, cik Eiropas nodokļu maksātājiem ir izmaksājuši daudzie samiti, kas organizēti, lai mēģinātu rast vienošanos ar Grieķijas valdību.

„Grieķija ir vienīgā Eiropas Savienības valsts, kuras problēmu risināšanai regulāri tiek sasauktas ārkārtas Eiropas valstu vadītāju tikšanās. Šie neskaitāmie samiti Eiropas, tai skaitā Latvijas nodokļu maksātājiem, izmaksā bargu naudu,“ norāda deputāte.

Lai arī Grieķijas valdība apmaiņā pret jau trešo aizdevumu, ir akceptējusi aizdevēju prasības, tomēr I. Vaidere uzsver, ka šo reformu ieviešana valstī ir stingri uzraugāma, lai neatkārtotos situācija, kad grieķi vilto datus par finansiālo situāciju valstī vai ļaunprātīgi izšķērdē Eiropas fondu līdzekļus.

„Grieķija nav cietusi no stihiskas nelaimes vai kara, bet gan no bezatbildīgas saimniekošanas gadu desmitu garumā. Savukārt tie miljardi eiro, ko Grieķija ir saņēmusi un turpinās saņemt aizdevumos, nav tikai starptautisko banku līdzekļi. Tā ir nauda, kuru cilvēki Eiropā pelnījuši ar savu darbu, nereti strādājot garākas darba stundas, pensionējoties vēlāk un dodoties īsākos atvaļinājumos kā grieķi,“ atzīmē EP deputāte.

Inese Vaidere vienlaikus aicina Latvijas valdību šobrīd rūpīgi izvērtēt, vai atbalstīt Eiropas Stabilitātes mehānisma (ESM) garantijas piešķiršanu Grieķijas aizdevumam. „Manā skatījumā grieķi nav gatavi reformām, un šī Grieķijas sāga var vilkties gadiem. Pilnīgi iespējams, ka tas var novest pie ESM līdzekļu pielietošanas, tādējādi radot ievērojamas izmaksas arī Latvijai. Lemjot par Grieķijas jauno glābšanas programmu, jāpatur prātā, vai Grieķijas iziešana Eirozonai tomēr nebūtu labāks risinājums, lai saglabātu monetāro savienību kā veselīgu un atveseļoties spējīgu organismu,“ atzīmē deputāte.

Ģirts Salmgriezis
ETP grupas Latvijas preses un komunikācijas padomnieks
Brisele, 2015. gada 22. jūlijs.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com