Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latviešu strēlniekiem – 100

Pirmās latviešu nacionālās brīvprātīgās militārās vienības

Laikraksts Latvietis Nr. 372, 2015. g. 7. aug.
Raimonds Vējonis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Latvijas Kara muzeja direktore Aija Fleija pie ēkas Tērbatas ielā 1/3 atklāj Latviešu strēlnieku bataljonu Organizācijas komitejai veltītu piemiņas plāksni. FOTO Toms Kalniņš, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja.

Piemiņas plāksnes dizaina centrālais tēls ir latviešu strēlnieku simbols – krūšu nozīme, kas plāksnē veidota bronzas lējumā. Piemiņas plāksnes autors ir mākslinieks Gļebs Panteļejevs. FOTO Toms Kalniņš, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja.

Svinīgais karavīru gājiens. Priekšgalā no kreisās: aizsardzību ministrs Raimonds Bergmanis, Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un NBS komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube. FOTO Toms Kalniņš, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja.

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa uzruna svinīgajā pasākumā „Latviešu strēlniekiem-100“

Godātie karavīri! Karavīru ģimenes! Jaunieši! Cienījamie klātesošie!

Šajās dienās ar lepnumu atskatāmies uz 100. gadskārtu, kopš dibinātas pirmās latviešu nacionālās brīvprātīgās militārās vienības – latviešu strēlnieku bataljoni. Simts gadus atpakaļ latviešu zēni kļuva par strēlniekiem, jo vēlējās kļūt par karavīriem, savas dzimtenes sargiem.

Līdz šodienai atcere par strēlniekiem un viņu devumu Latvijas vēsturē ir mazinājusies. Taču, pateicoties Aizsardzības ministrijai un Bruņotajiem spēkiem, tiek radīta jauna tradīcija un mēs svinam svētkus. Šodien lai svinam svētkus Latvijas karavīram! Karavīram no senatnes, strēlniekam, leģionāram – kā arī mūsu laiku karavīram, zemessargam un jaunsargam.

Kā toreiz strēlnieki devās sīvajās kaujās no Baltijas jūras līdz Urāliem, līdz Melnajai jūrai, tā arī mūsdienās mūsu karavīri jau pabijuši daudzās starptautisko operāciju vietās – dažādos pasaules karstajos punktos. Mūs atzīst un ciena mūsu sabiedrotie! Tāpēc vairs neesam vieni! Un tā ir vērtība, par ko jāsaka paldies mūsu karavīriem – viņi sevi pierādījuši ar augstu profesionalitāti un morāli, kā arī teicamām kaujas spējām.

Cieņā un pateicībā slavēsim latviešu karavīra garu un pašaizliedzību!

Mēs tiešām varam būt lepni, ka esam strēlnieku bērni!

Svinēsim šodien Latvijas karavīru svētkus!

Raimonds Vējonis
Latvijas Valsts prezidents
01.08.2015.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com