Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sabiedrības integrācijas fonds

Tiks veicināta ārvalstīs dzīvojošo tautiešu saikne ar Latviju

Laikraksts Latvietis Nr. 370, 2015. g. 21. jūlijā
Dace Zariņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Sabiedrības integrācijas fonda padome 1. jūlija sēdē apstiprināja 16 projektu iesniegumus programmā „Pilsoniskās līdzdalības veicināšanas programma (atbalsta programma diasporas NVO darbības atbalstam)“, no tiem 14 projektus mikro projektu grupā ar kopējo finansējumu 113 760 EUR un 2 projektus makro projektu grupā ar kopējo finansējumu 34 976,09 EUR.

Programmas mērķis ir nodrošināt ārvalstīs dzīvojošajiem tautiešiem iespēju sekot līdzi aktuālajām norisēm Latvijā un aktīvi tajās iesaistīties. Programmas ietvaros plānotas dažādas aktivitātes, kuras ir saistītas ar informatīvu un izglītojošu pasākumu organizēšanu par diasporai svarīgiem jautājumiem. Projektu aktivitātes tiks īstenotas dažādās valstīs, tādās kā Austrālija, Vācija, Lielbritānija u.c.

„SIF pirmo reizi finansiāli atbalstīs NVO, kuras atrodas citās valstīs. Tas mums dos jaunu pieredzi gan organizējot projektu konkursus, gan arī sekojot līdzi projektu īstenošanai. Domāju, ka mūsu darbiniekiem būs ļoti interesanti komunicēt ar latviešiem ārvalstīs,“ norāda Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Aija Bauere.

Ar īstenotajām aktivitātēm plānots uzturēt diasporas saikni ar Latviju un stiprināt diasporas piederības sajūtu, tai skaitā nodrošināt nacionālās identitātes saglabāšanu, pilsonisko, sabiedrisko un kultūras līdzdalību, veicinot diasporas atgriešanos Latvijā.

Plašāka informācija:

Dace Zariņa
Sabiedrības integrācijas fonda sabiedrisko attiecību speciāliste



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com