Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ministru kabinets par OM

Atkārtoti izsaka savu atbalstu Okupācijas muzejam

Laikraksts Latvietis Nr. 367, 2015. g. 3. jūlijā
-


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Ministru kabineta sēdē otrdien, 30. jūnijā, apsprieda aicinājumu atkārtoti izteikt atbalstu Latvijas Okupācijas muzeja ēkas paplašināšanai. Kultūras ministre Dace Melbārde aprakstīja patreizējo stāvokli un vajadzības, un Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdis Valtera Nollendorfs deva prezentāciju par muzeju un tā attīstību. Ministru kabinets vienbalsīgi pieņēma atbalsta vēstules tekstu. Daži izvilkumi:

Ministru kabinets ir izskatījis Latvijas Republikas Saeimas deputātu grupas 2015. gada 13. maija vēstuli Nr.142.8/4-27-12/15, kurā Ministru kabinets tiek aicināts izteikt atbalstu jau iesāktajai Latvijas Okupācijas muzeja ēkas rekonstrukcijai un Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla izveides darbu turpināšanai.

Informējam, ka Ministru kabinets pilnībā piekrīt Latvijas Republikas Saeimas deputātu grupas vēstulē paustajam viedoklim un minētajiem argumentiem, pamatojot Latvijas Okupācijas muzeja ēkas rekonstrukcijas nepieciešamību un Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla izveides aktualitāti.

(…)

Ministru kabinets, apzinoties Latvijas Okupācijas muzeja un Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla lomu Latvijas vēstures izpratnes un sociālās atmiņas veidošanā, atbalsta Latvijas Okupācijas muzeja ēkas paplašinājuma nepieciešamību un muzeja atrašanos Strēlnieku laukumā un iestājas par konsekventu Deklarācijas par Laimdotas Straujumas vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību Valdības rīcības plānā paredzētā uzdevuma īstenošanu, t.i., realizēt Latvijas Okupācijas muzeja ēkas rekonstrukciju, tā piebūves Nākotnes nams un Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla celtniecību līdz 2017. gada 1. jūlijam. ■



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com